Reţetă cozonaci pentru Paşte. Cum pregăteşte Carmen Trandafir cozonacul babka
În Săptămâna Mare, Carmen Trandafir ne-a invitat în bucătăria ei pentru a ne arăta cum pregăteşte cozonacul pentru Paşte. Ajutorul de bază, în bucătărie, îi este fiica ei, Ana, în vârstă de 13 ani. Iar artista a ales în acest an, în locul cozonacului tradiţional, cozonacul babka.
Carmen Trandafir spune că a renunţat să mai prepare cozonacul clasic, pentru că este greu de făcut. Astfel a descoperit o variantă mai simplă, cozonacul babka.
Ingrediente pentru 2 cozonaci babka
Aluat: 530 g faina,100 g zahar, 7g drojdie uscată, 3 ouă mari, 120 ml apă, 150g unt la temperatura camerei și puțin ulei pentru vasul în care lăsăm aluatul.
„Aluatul o să rămână la frigider pentru o noapte. Deci aluatul se pregătește cu o seară înainte”, a spus Carmen Trandafir.
Pentru umplutură: 130 de g ciocolata neagra.
Cum se prepară cozonacul babka, în clipul video.fir cozonacul de Paşte
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰