Video Secretul celor mai delicioase sarmale, dezvăluit de bucătarii din Praid. Turiştii rămân impresionaţi de gustul desăvârşit
Oscarul sarmalelor a avut loc la Praid, în Harghita. Reţete inedite, cu mărar, carne de curcan sau vânat au făcut deliciul publicului la singurul festival din ţară dedicat acestor bunătăţi.
Parcul central din Praid s-a transformat într-o imensă bucătărie în care au fost puse la foc zeci de ceaune pline cu sarmale pentru toate gusturile. Zeci de bucătari din România şi Ungaria au pregătit deliciosele bucate după reţete tradiţionale.
Fodor Magdolna, participant: Pentru astăzi am pregătit sarmale că este festivalul sarmalelor. Participăm din partea Salinei Praid. Echipa noastră este de 10 persoane. Toate bucătărese foarte pricepute. Sarmaua e făcută din carne de porc, slănină afumată. O reţetă tradiţională. Câte sarmale aţi făcut? 4000 de sarmale am făcut.
Însă fiecare dintre ei au folosit metode inedite de preparare pentru ca sarmalele să aibă un gust desăvârşit.
Tibi Weber concurent, Arad: Facem sarmale original Arad. Pe fundul ceanului se pune nişte mărar uscat, după care se pune măduvă şi desupra vine puţină varză şi afumătura. Şi ce este cel mai important cum stă sărmăluţa. Arădenii pun sarmalele numai în picioare. Nu le culcăm.
Gyongyi Laszlo concurent: O reţetă tradiţională moştenită de la bunicii noştri. Câte bucăţi aţi făcut? 250 de bucăţi. Sper să se şi consume totul.
Turiştii le-au gustat pe toate şi au rămas de-a dreptul impresionaţi de varietatea de reţete.
Turist: Bune, bune. Facem şi sarmale cu varză murată şi varză albă acum vara. Sarmaua este un aliment tradiţional românesc şi bun. Nu cred că există cineva care vine şi le guste şi nu îi place.
Festivalul Sarmalelor de la Praid s-a încheiat cu un sectacol de dansuri populare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰