Antena Meniu Search
x

Video Trenduri gastronomice pentru gurmanzi

Există anumite feluri de mâncare care sunt la modă. Printre preferinţele gurmanzilor din 2021 se numără legumele fermentate, alternativele la carne sau quesabirria.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 09.11.2021, 13:50

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Quesabirria este preparatul anului, o combinaţie între tortillia înmuiată într-un sos picant, la care se adaugă brânză și birria, o tocană mexicană făcută din vită sau miel. 

Kombucha este băutura la mare căutare pentru 2021. Acidulată, cu gust de cidru, se obține prin fermentarea ceaiului negru sau verde cu ajutorul unei ciuperci. 

Alternativele la carne sun şi ele în trend. Un sondaj realizat recent de o publicaţie britanică afirmă că până în 2040, 60% din carnea consumată va fi de origine vegetală sau de laborator. Vă anunţ doar că vor apărea noi astfel de produse precum peştele vegetal. 

Legumele fermentate pe care le propun acum atât bucătăria europeană cât și cea asiatică, pentru beneficiile deloc puţine asupra sistemului imunitar. 

Cea mai versatilă leguminoasă a anului este năutul. Dacă l-ați întâlnit până acum doar în humus și falafel, mai nou avem în meniuri chipsul din năut prăjit, afumat-condimentat,  pâine, prăjituri și produse de patiserie făcute din făină de năut sau chiar cu brânza de năut. 

Iar pentru pasionaţii bucătăriei chinezeşti, aceasta a fost votată ca fiind bucătăria anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Reţete » Trenduri gastronomice pentru gurmanzi