Antena Meniu Search
x

Video Reţetă gourmet de tartă cu mere

Tarta cu mere este un desert atât de simplu, dar extrem de apreciat de gurmanzi şi datează încă de pe vremea lui Napoleon al III-lea. Pare că a apărut din greşeală, atunci când cea care se ocupa de bucătărie a uitat să pregătească desertul preferat al împăratului. Deşi o improvizaţie de moment, tarta cu mere a fost un real succes, aşa că, astăzi a devenit unul dintre cele mai iubite deserturi din lume. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 02.11.2021, 13:20

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vom include şi factori de nutriţie, deci vom folosi o făină integrală, doar italiană, un biscuit foarte moale care ne va permite să îi dăm o structură suplimentară. Cu ajutorul feliatorului vom tăia merele regulat, cu o grosime uniformă. Acest lucru ne va permite în timpul gătirii ca merele să se gătească bine şi să rămână moi şi crocante în acelaşi timp. 

Vom pune făina pudră în mixer. Şi zahărul de asemenea. Luăm unt tăiat în cuburi de aceeaşi dimensiune şi trebuie să fie rece de la frigider. În cazul în care nu avem un mixer de acest gen, putem face simplu, ca pe vremea bunicii, pe masă. Vom adăuga ouăle. Întotdeauna sugerez să folosiţi ouăle la temperatura camerei. 

Aluatul nostru de prăjituri e deja gata după cum vedeţi, trebuie doar să îl frământaţi câteva minute. Să luăm o foaie de hârtie. 

Punem albuşurile în interiorul făinei, amestecăm cu un tel. Luăm untul şi îl topim la 45 de grade sau într-o oală mică pe foc sau la cuptorul cu microunde. Îndepărtăm partea centrală, îl lăsăm să se rotească şi îl îndepărtăm. Tăiem uşor extremitatea mărului. Acum le putem tăia perfect cu feliatorul nostru. 

Începem să ne întindem merele. Pe fiecare strat vom adăuga nişte zahăr. Şi un cub mic de unt. În sfârşit punem merele la cuptor. 220 de grade. Acum iau aluatul nostru pe care l-am mutat la frigider şi trecem la acoperirea formei. Să luăm o riglă pentru a desena linii drepte. În câteva gesturi am îmbrăcat o tartă. Acum o vom coace în cuptor timp de 18 minute la 160 de grade.

Acum adăugăm biscuitul nostru cu migdale şi îl mutăm înapoi în cuptor. Luăm tarta şi o punem pe farfuria de servire. Iată şi discul cu mere coapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Reţete » Reţetă gourmet de tartă cu mere