Antena Meniu Search
x

Video Cum să prepari cel mai bun cappuccino

Deşi pare simplu de preparat, Cappuccino este totuşi o bătură destul de pretenţioasă. Mai ales pentru cei care vor să facă artă în ceaşcă.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 12.11.2021, 11:00

Vezi și

Preparat în mod tradițional cu espresso, lapte fierbinte și spumă de lapte aburit, cappuccino este băutura care ne face dimineţile mai bune multora dintre noi. O saă aflam în cele ce urmează o scurtă istorie a băuturii de origine italiană, dar şi cum să facem să ne iasă cel mai bun cappuccino din lume. 

''Începem cu un espresso. Este acelaşi lucru pentru un latte şi un cappuccino. Punem două shot-uri în ambele.''

Citește și: Trifle cu aromă de cafea și coniac

Cât de importantă este crema de lapte atunci când preparăm cappuccino

Pe acelaşi subiect

Originea băuturii, și implicit a numelui acesteia, este Italia, unde "cappuccino" înseamnă... glugă. Ca regulă, italienii se bucură de cafea cu lapte doar dimineaţa. Niciodată după-amiaza şi mai ales niciodată după masă. În prepararea băuturii atât de iubite, cea mai importantă este crema de lapte. 

''O să facem... nu cafea, o să facem cremă de lapte. Pe lângă faptul că trebuie să avem extracția pentru o cafea foarte bine preparată trebuie să avem și crema de lapte preparată corespunzător.

Cum putem să facem o cremă de lapte cât mai bună acasă?

Putem să folosi presa franceză. Un device în care poți să îți faci cafea, ceai sau de ce nu, crema de lapte. Laptele este deja încălzit la o temperatură la care mi-ar plăcea să îmi savurez cafeaua. Punem laptele în presa franceză. Iar pentru texturare mergem cu presă, mergem de sus în jos, doar zona de aici o ridicăm puțin astfel încât să putem să creștem în densitate. Mișcarea trebuie să fie constantă.  Evităm mișcările bruște gen să venim până sus și până jos că atunci se bagă prea mult aer și iese spumă. Crema noastră de lapte o turnam inapoi în latiera. Și acum o turnam în ceașcă.'' 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Reţete » Cum să prepari cel mai bun cappuccino