Delicii cu aromele toamnei. Deserturile copilăriei se regăsesc şi în meniul restaurantelor
Mere, gutui, castane, scorţişoară şi caramelul sunt ingrediente de bază în prăjiturile toamnei. Aromele care ne-au îndulcit copilăria s-au mutat acum şi în bucătăriile restaurantelor, pentru că patronii au înţeles că reţetele bunicilor sunt cheia succesului.
Mere, gutui, castane, scorţişoară şi caramelul sunt ingrediente de bază în prăjiturile toamnei. Aromele care ne-au îndulcit copilăria s-au mutat acum şi în bucătăriile restaurantelor, pentru că patronii au înţeles că reţetele bunicilor sunt cheia succesului.
Cu dulceaţă de mere, caramel sau piure de castane, brioşele calde răspândesc în bucătărie toate aromele toamnei. Şi cum merele sunt vedetele toamnei, nu puteau lipsi din deserturi.
Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de spectaculoase pot fi preparatele.
Lavinia Gheorghiaș, manager cofetarie: Tortul nostru cu castane, un blat de vanilie, însiropat cu zahăr ars, mai multe straturi de castane, cremă, ciocolată şi bilute de castane.
Există însă şi bucătării în care simplitatea s-a păstrat din generaţie în generaţie. Odată pregătite, plăcintele ajung pe foc. Nu oricum, ci exact aşa cum făceau şi bunicile... pe plita încinsă.
Amintiri la fel de puternice trezesc şi merele coapte. Simple sau umplute cu nucă, miere, ghimbir sau fructe uscate, au nevoie doar de 30-40 de minute pentru a umple toată casa cu aroma lor dulce.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰