Antena Meniu Search
x

7 ponturi care te ajută să slăbești fără cură de slăbire

Dietele nu sunt pentru toată lumea și nici slăbitul nu se întâmplă peste noapte. Tot mai mulți nutriționiști promovează ideea că poți ajunge la kilogramele dorite mâncând ceea ce îți place și îți face bine, atâta vreme cât urmezi câteva reguli de bază și nu te abați de la ele.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 08:19

Tânără care alege între fructe și dulciuri
7 ponturi care te ajută să slăbești fără cură de slăbire - Profimedia Images

Aruncă listele cu alimentele interzise și renunță la dietele draconice care promit să te scape de kilogramele în plus în mai puțin de o săptămână. Riști să declanșezi probleme serioase de sănătate care îți vor încetini metabolismul și, contrar așteptărilor, în final vei ajunge cu și mai mai multe kilograme peste greutatea ideală.

Citește și: Alimente pe care poți să le consumi dacă vrei să slăbești. Ce e recomandat să ai în frigider

Așadar, dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, însă nu crezi în efectul curelor de slăbire, iată un set de reguli ca să slăbești sănătos fără să-ți dai întreaga viață peste cap:

1. Calculează numărul de calorii consumate zi de zi. Ai la îndemână o mulțime de aplicații care, în funcție de greutatea inițială, înălțimea și greutatea la care vrei să ajungi, îți calculează numărul maxim de calorii permis într-o zi, în așa fel încât să rămâi în deficit caloric și să slăbești sănătos fără să-ți schimbi alimentația.

2. Bea apă. Deși apa nu are un rol activ în procesul de slăbire, ea ajută la eliminarea toxinelor din organism, potolește senzația de foame și ajută întreg organismul să funcționeze ca un tot echilibrat.

Citește și: Motivele pentru care nu pierzi în greutate. Obiceiuri care îți încetinesc procesul de slăbire

3. Mănâncă frecvent. Nu te ajută cu nimic să sari peste mese crezând că ai ”economisit” câteva sute de calorii. Dimpotrivă. Supus privării de nutrienții necesari, organismul va reacționa imediat la alimentele primite și va începe să stocheze noi depozite adipoase, ca măsură de apărare în cazul unei noi înfometări. 

4. Mănâncă multe legume și fructe. O alimentație sănătoasă se bazează pe fructe, legume și leguminoase precum fasolea sau nautul. Sunt bogate în vitamine și fibre și ajută în mod real organismul să funcționeze la capacitate maximă. În plus, sunt sățioase și au puține calorii. 

5. Mănâncă zilnic grăsimi sănătoase. Le găsești în fructele oleaginoase (nuci, nuci de Macadamia, nuci braziliene, nuci pecan, alune, migdale, caju etc), în măsline și avocado, precum și în semințele de floarea soarelui, de dovleac sau de susan.

6. Nu consuma sucuri gata preparate. Deși gustoase, sucurile gata preparate din comerț conțin atât zahăr din abundență, cât și potențiatori de aromă sau coloranți, ceea ce le face să devină deosebit de periculoase pentru organism. Prepară-ți acasă sucuri când ești la dietă din fructele și legumele care îți plac.

7. Evită zahărul. Consumat cu moderație, zahărul nu reprezintă un pericol pentru cei mai mulți dintre oameni. Însă, atunci când este consumat în exces, el dereglează metabolismul și e o cale sigură spre creșterea în greutate

Când vine vorba de alimentație, fă întotdeauna cele mai bune alegeri. Descarcă aplicația eatZZ și descoperă în meniurile restaurantelor acele preparate care te pot ajuta să slăbești fără cură de slăbire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » 7 ponturi care te ajută să slăbești fără cură de slăbire