Antena Meniu Search
x

Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, pozitivi cu coronavirus, în prima zi de școală

Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia sunt pozitivi cu coronavirus, în prima zi de școală. Ministerul Apărării Naționale ia în calcul închiderea liceului și intrarea lui în scenariul roșu.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 14.09.2020, 10:04

Coronavirus România
Elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia depistați cu coronavirus - Facebook
  • 460 de elevi din toată țara în vață în Colegiul din Alba.
  • Trei dintre elevii pozitivi sunt în clasa a IX-a.

Patru elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia, existând posibilitatea ca unitatea de învăţământ să intre în scenariul roşu.

Este vorba despre trei elevi din două clase a IX-a: unul din Alba Iulia, altul din Maramureş şi al treilea din Mureş, dar şi despre un elev de clasa a XI-a.

Cei trei elevi de clasa a IX-a au fost preluaţi de părinţi.

De altfel, în cazul acestora a fost făcută anchetă epidemiologică şi au fost stabiliţi, deocamdată, 20 de contacţi, elevii care au dormit în spaţii comune (3 dormitoare), care au fost izolaţi.

Pe acelaşi subiect

Potrivit conducerii Colegiului, sunt două variante: cea a carantinării contacţilor şi a începerii şcolii conform programării sau intrarea în scenariul roşu, adică şcoală online şi toţi cei 460 de elevi vor fi trimişi acasă.

În perioada 9-12 septembrie, la Colegiu s-a desfășurat primirea elevilor în unitate, acțiune în cadrul căreia toți au fost testați pentru COVID-19.

Aveți un copil care a început școala? Cum vă descurcați? Ce vă lipsește în școli sau cum decurg cursurile online? Așteptăm să ne trimiteți pe Facebook sau pe aplicația Observator informații despre situații deosebite, poze sau video.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Patru elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia, pozitivi cu coronavirus, în prima zi de școală