Antena Meniu Search
x

Video A doua etapă de vaccinare se apropie. Dozele de vaccin Moderna ar trebui să ajungă în România săptămâna aceasta

Se apropie cea de-a doua etapă de vaccinare. Ea este programată să înceapă pe 15 ianuarie, adică peste 4 zile. Vârstnicii, populaţia cu boli cronice şi lucrătorii din domeniile cheie sunt următorii pe listă. Asta înseamnă peste 5 milioane de oameni.

de Redactia Observator

la 11.01.2021, 14:17

Vezi și
  • În România va începe a doua etapă de vaccinare
  • Vaccinul celor de la Moderna urmează să fie livrat în ţară

În această etapă va fi folosit şi vaccinul Moderna, nu doar cel al Pfizer. Primele doze de ser american vor ajunge la noi tot săptămâna aceasta, după cum a declarat ministrul Sănătăţii, în exclusivitate pentru Observator.

Vom avea deci două variante de imunizare, dar asta nu înseamnă că vom fi întrebaţi ce ser ne dorim. Nu noi vom putea alege cu ce ne vaccinăm. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: O cantitate mică va sosi zilele următoare şi o cantitate ceva mai mare va sosi de-a lungul trimestrului unu. 

Reporter: Câte doze ne aşteptăm să vină la noi, în primă fază? 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: Ceva mai multe decât au venit de la Pfizer, în primă fază. 10.000 au venit de la Pfizer în primă fază. Problema principală pe care o avem în acest moment este exact limitarea aceasta a dozelor de vaccin pe care le avem în România. Vom putea cu siguranţă să vaccinăm atât cât avem doze. În momentul acesta deja sunt 100.000 de persoane vaccinate şi toate acestea 100.000 de persoane vaccinate vor primi un rapel peste 21 de zile de la data vaccinării. Deci jumătate din cantitate teoretic ar trebui pusă deoparte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sanatate » A doua etapă de vaccinare se apropie. Dozele de vaccin Moderna ar trebui să ajungă în România săptămâna aceasta