Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Legea lui Max şi Keira. Fiecare cetăţean adult din Anglia, va fi considerat automat donator de organe din 2020

Adulţii din Anglia vor deveni automat potenţiali donatori de organe din anul viitor, cu anumite excepţii. Persoanele care vor refuza ori cei care nu îndeplinesc criteriile necesare, vor fi excluşi.

de Larisa Andreescu

la 18.03.2019 , 18:32

Vor exista şi excepţii de la lege Adulţii din Anglia vor fi consideraţi de anul donatori de rogane automat - The Sick Children's Trust/Inspired By Keira/Facebook

Adulţii din Anglia vor deveni automat potenţiali donatori de organe din anul viitor, cu anumite excepţii. Persoanele care vor refuza ori cei care nu îndeplinesc criteriile necesare, vor fi excluşi.

Regina a acordat consimțământul Regal pentru legea donării de organe, care este cunoscută sub numele de „Legea lui Max și Keira”, după ce Keira Bell, în vârstă de nouă ani, și-a donat inima Max Johnson, de 10 ani.

Keira a salvat patru vieți în total, inclusiv Max, care a suferit o cardiomiopatie dilatativă, o boală care afectează mușchiul inimii.

Articolul continuă după reclamă

Noul sistem va intra în vigoare în primăvara anului 2020, înlocuind sistemul voluntar de până acum. Potrivit Guvernului, în Marea Britanie există mai mult de 6.000 de persoane care așteaptă în prezent un organ. Trei persoane mor în fiecare zi pe lista de așteptare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În prezent, doar 38% dintre persoanele din Anglia s-au înscris ca potenţiali donatori de organe.

„Sunt încântată că Legea lui Max și Keira a fost acceptată. Ea marchează un pas important pentru mii de oameni care au nevoie de un transplant și ar putea salva până la 700 de vieți pe an.

Cu mult mai mulți oameni dispuși să ia în considerare donarea de organe decât sunt efectiv înregistrați ca donatori, acest pas vital va presupune consimțământul, cu excepţia celor care declară şi aleg să renunţe la a fi donatori.

Este important ca toată lumea să aibă timp să discute cu familia despre alegerile lor cu privire la donare şi să îşi înregistreze decizia, indiferent de preferința lor” a declarat Theresa May, Primul Ministru.

Conform Unilad, Guvernul va lansa, de asemenea, o campanie de sensibilizare a publicului pentru a le oferi oamenilor explicaţii şi înţelegere referitor la opţiunile pe care le au şi la modul cum funcţionează noul sistem.

„Vă mulțumesc tuturor celor care au sprijinit această modificare a legii. Chiar dacă salvează doar o singură viață, va merita. Știu cum este să aștepți un organ, așa că sper că schimbarea legii va însemna că oamenii nu vor mai trebui să aștepte atât de mult în viitor. Mă simt fericit pentru că, cred că schimbarea legii va face o diferenţă” a spus Max, băieţelul de 10 ani care a primit o inimă. 

Oricine poate alege să renunțe, dar persoanele care nu împlinesc 18 ani, nu au capacitatea mentală necesară de a înţelege schimbările pentru o perioadă semnificativă înainte de moarte și nu au trăit în Anglia timp de cel puțin 12 luni înainte de moarte, vor fi automat excluse din program. 

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sănătate » Legea lui Max şi Keira. Fiecare cetăţean adult din Anglia, va fi considerat automat donator de organe din 2020