Al 16-lea caz de variola maimuţei, diagnosticat în România
Al 16-lea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

”Un nou caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România. Este vorba de un bărbat de 40 de ani din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună iar în prezent se află internat. A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi”, anunţă Ministerul Sănătăţii. Până în acest moment, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 16 pacienţi.
Primul caz de variola maimuței în România, confirmat pe 13 iunie 2022
Primul caz de variola maimuţei în România a fost confirmat luni, 13 iunie. Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală a fost diagnosticat pozitiv de medici. Tânărul a ajuns la spital la câteva zile de la debutul simptomelor. Bărbatul a fost izolat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică.
Tânărul le-a spus medicilor că cel mai probabil a luat virusul de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai mule ţări din Uniunea Europeană, ţări în care au fost confirmate mai multe cazuri de variola maimuţei.
- Al 15 - lea caz de variola maimuței în România: Un bărbat din Argeș
- Alexandru Rafila, despre cele 14 cazuri de variola maimuţei: "S-o spunem pe româneşte. Ăsta-i adevărul"
- Trei noi cazuri de variola maimuţei diagnosticate în România. Pacienții sunt toți bărbați
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
Ce este variola maimuței și care sunt simptomele
Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. Se transmite prin contact apropiat şi poate fi controlată relativ uşor prin măsuri precum autoizolare şi igienă.
Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰