Antena Meniu Search
x

Al 16-lea caz de variola maimuţei, diagnosticat în România

Al 16-lea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 14.07.2022, 11:53

Al 16-lea caz de variola maimuţei, diagnosticat în România
Al 16-lea caz de variola maimuţei, diagnosticat în România - Shutterstock

”Un nou caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România. Este vorba de un bărbat de 40 de ani din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună iar în prezent se află internat. A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi”, anunţă Ministerul Sănătăţii. Până în acest moment, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 16 pacienţi.

Primul caz de variola maimuței în România, confirmat pe 13 iunie 2022

Primul caz de variola maimuţei în România a fost confirmat luni, 13 iunie. Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală a fost diagnosticat pozitiv de medici. Tânărul a ajuns la spital la câteva zile de la debutul simptomelor. Bărbatul a fost izolat, iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a deschis o anchetă epidemiologică.

Tânărul le-a spus medicilor că cel mai probabil a luat virusul de la partenerul său, care a călătorit în ultima perioadă în mai mule ţări din Uniunea Europeană, ţări în care au fost confirmate mai multe cazuri de variola maimuţei.

Pe acelaşi subiect

Ce este variola maimuței și care sunt simptomele

Variola maimuţei este o boală infecţioasă cu simptome de obicei uşoare şi care este endemică în regiuni din vestul şi centrul Africii. Se transmite prin contact apropiat şi poate fi controlată relativ uşor prin măsuri precum autoizolare şi igienă.

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Sanatate » Al 16-lea caz de variola maimuţei, diagnosticat în România