Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării

Aromele din farfurie vin şi din stropii de băutură! Chefii s-au întors la moda reţetelor cât mai simple. Iar pentru un gust desăvârşit apelează la... alcool.

de Redactia Observator

la 27.08.2019 , 22:20

Aromele din farfurie vin şi din stropii de băutură! Chefii s-au întors la moda reţetelor cât mai simple. Iar pentru un gust desăvârşit apelează la... alcool. Nutriţioniştii chiar recomandă folosirea acestuia ca ingredient, în timp ce bucătarii spun că îi ajută la transformarea preparatele în opere gastronomice. 

Chef Marco vine din Italia şi şi-a propus să îi înveţe pe români să descopere adevărata valoare a gastronomiei. Ne-a pregătit paste mojito. Sunt cele mai iubite preparate din meniu.

Alcoolul e un ingredient tot mai folosit. Simplifică munca bucătarilor care nu mai sunt nevoiţi să folosească zeci de condimente.

Vezi și

Într-un alt restaurant, chef Marius are în meniul zilei cotlete de berbecuţ. Pentru care ingredientul secret este tot alcoolul. 

Şi carnea de vită de cea mai bună calitate stă luni de zile la maturat în băuturi fine. 

Deşi mulţi bucătari spun că alcoolul se evaporă în urma procesului de gătire, recomandarea nutriţioniştilor este ca preparatele cu alcool să nu fie consumate de copii. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării