Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă de grad zero în Olanda: 13 cazuri de Omicron, confirmate la persoane revenite din Africa de Sud

Varianta Omicron a apăruit deja în Italia, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Israel. Însă, autorităţile din Olanda suspectează că noua tulpină a ajuns şi la ei.

de Redactia Observator

la 29.11.2021 , 11:54

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor - Shutterstock

UPDATE 22:10 Simptomele pacienților infectați cu varianta Omicron

Omenirea se teme din nou. Israelul îşi închide graniţele pentru străini, Olanda e focar de Omicron, noua tulpină a coronavirusului şi ţară după ţară adoptă restricţii. Şi România ia primele măsuri în faţa mutantului. Vestea bună până acum este că noua variantă nu ar da simptome foarte grave. Veştile mai puţin bune sunt că se răspândeşte fulgerător şi că nu se ştie cât de eficiente sunt vaccinurile actuale. 

UPDATE 22:00 Prima "imagine" a Omicron

Articolul continuă după reclamă

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta, conform unei prime ''imagini'' realizate de prestigiosul spital Bambino Gesu din Roma asupra acestei noi variante semnalate miercuri de Africa de Sud şi care deja este prezentă în Europa şi în alte părţi ale lumii , relatează duminică AFP.

Pe acelaşi subiect

"Aceasta nu înseamnă automat că aceste variaţii sunt mai periculoase, ci pur şi simplu că virusul s-a adaptat din nou speciei umane generând o altă variantă, aşadar alte studii ne vor spune dacă această adaptare este neutră, mai puţin periculoasă ori mai periculoasă", precizează cercetătorii italieni.

UPDATE 14:50 13 cazuri de Omicron în Olanda

Olanda a devenit focarul Europei în ceea ce priveşte varianta Omicron. 13 dintre cele 61 de persoane revenite din Africa de Sud sunt infectate cu noua tulpină de coronavirus, informează BBC.

Varianta Omicron a apărut deja în cinci state europene. Marea Britanie impune din nou măștile, Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Autorităţile sanitare din Olanda au declarat, sâmbătă seara, că au detectat 61 de cazuri de COVID la persoanele care au venit vineri din Africa de Sud. Specialiștii spun că printre acestea pot fi și oameni infectaţi cu tulpina Omicron.

Posibile cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost descoperite printre cei 624 de pasageri care au aterizat pe aeroportul din Amsterdam vineri, înainte ca guvernul olandez să restricţioneze cursele aeriene dinspre Africa de Sud din cauza îngrijorării privind răspândirea noii tulpini, conform Reuters.

Institutul de Sănătate din Olanda anunță că urmează să mai facă testări înainte de a se pronunţa categoric, deşi, spune că este „aproape sigur” că este vorba despre noua variantă de coronavirus. Specialiştii transmit că este posibil ca multe dintre cazurile de infectare să fie printre cei vaccinaţi. Autorităţile sunt în alertă şi încearcă să găsească circa 5.000 de alţi pasageri care au venit încă de luni din Africa de Sud, Botswana, Mozambic, Namibia sau Zimbabwe.

Măştile obligatirii în Marea Britanie

Noi restricții au fost impuse în Marea Britanie după depistarea unor cazuri de infectare cu Omicron, tulpina virusului care a apărut în sudul Africii. Măsurile au fost anunțate sâmbătă seara de premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că măștile de protecție vor fi din nou obligatorii în magazine și în transportul public De asemenea, toate persoanele care vor să intre în Marea Britanie vor fi obligate să facă test PCR și să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ.

Boris Johnson a mai spus că oricine intră în contact cu o persoană infectată cu varianta Omicron a virusului trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile, indiferent de statutul vaccinării. Totodată, autoritățile din Marea Britanie au decis să extindă imunizarea cu doze de rapel la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani.

Măsurile au fost anunțate la puțin timp după ce în interiorul țării au fost descoperite primele cazuri de infectare cu Omicron. Două persoane infectate cu nouă tulpină a virusului SARS CoV-2 au fost depistate în Anglia, au anunțat sâmbătă autoritățile britanice, potrivit Sky News.

Specialiștii au stabilit că în Chelmsford și Nottingham, zonele în care au fost descoperite persoanele infectate, vor fi făcute teste pentru depistarea virusului. Persoanele infectate cu Omicron s-au izolat alături de rude. Cele două cazuri au legătură, au precizat autoritățile.

Până în prezent, cazuri de infectare cu noua tulpină au mai apărut în Italia, Germania, Belgia, Israel și, probabil, în Olanda, scrie Mediafax.

Israelul interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor

Guvernul israelian a votat o decizie prin care interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor ca parte a eforturilor de a stopa răspândirea noii variante a coronavirusului, Omicron, după ce a fost confirmat în ţară un caz şi alte şapte sunt investigate, potrivit Jerusalem Post.

Cabinetul desemnat să se ocupe de coronavirus a avut o întâlnire de trei ore, sâmbătă noaptea, şi a stabilit o serie de noi restricţii. 

Pentru moment, toţi cei care se întorc din orice ţară - inclusiv cetăţeni israelieni vaccinaţi - vor rămâne în izolare pentru trei zile. Cei care călătoresc vor fi testaţi la aeroport şi li se va cere un test PCR în a treia zi, putând ieşi din izolare doar dacă rezultatul este negativ. Israelienii nevaccinaţi vor fi izolaţi timp de şapte zile sub rezerva unui test cu rezultat negativ. 

Orice cetăţean străin care reuşeşte să obţină permisiunea de a intra în Israel va trebui să se izoleze într-un hotel administrat de stat în acest scop.

Guvernul a decis sâmbătă că aproximativ 50 de ţări de pe continentul african vor fi etichetate cu roşu. Cabinetul a fost de acord că, înainte de a părăsi Israelul, călătorilor li se va cere să declare pe site-ul web al Ministerului Sănătăţii că nu călătoresc într-una dintre aceste ţări interzise. Călătoria fără permisiune ar putea duce la o amendă de 5.000 shekel, scrie News.ro.

Israelienii care se întorc din ţările etichetate cu roşu vor fi cazaţi la un hotel până la obţinerea unui rezultat negativ. Călătorii care sunt testaţi negativ la hotel vor avea permisiunea de a pleca după o săptămână de izolare în aşteptarea unui al doilea test negativ. Cei care sunt testaţi pozitiv vor rămâne în hotel.

Guvernul a redus şi numărul minim de persoane care pot fi prezente la un eveniment fără a necesita un Green Pass, de la 100 la 50 de persoane. Toate celelalte evenimente de Hanuka se vor desfăşura conform planificării, conform planului Green Pass.

Varianta sud-africană a coronavirusului a fost descoperită pentru prima dată în Israel joi noaptea târziu, potrivit datelor publicate vineri dimineaţă de Ministerul Sănătăţii. A fost detectat pentru prima dată la o persoană care s-a întors în Israel din Malawi.

Carantină pentru cei vaccinați în Franţa care au intrat în contact cu persoane infectate cu Omicron

Oamenii care au intrat în contact cu persoane infectate cu Omicron vor sta în carantină chiar dacă sunt vaccinați, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății din Franța.

Cei care au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu varianta Omicron a coronavirusului trebuie să fie izolați chiar dacă sunt vaccinați.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății din Franța,, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Toate persoanele care au intrat în contact cu un caz posibil sau cu un caz confirmat de infectare cu varianta B1.1.529, indiferent de statutul vaccinal, trebuie să fie considerate contacte cu risc crescut și trebuie să fie plasate în carantină”, scrie în comunicatul citat de France Info.

Până în prezent, niciun caz de infectare cu noua tulpină a virusului nu a fost depistat în Franța.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Sănătate » Alertă de grad zero în Olanda: 13 cazuri de Omicron, confirmate la persoane revenite din Africa de Sud