Antena Meniu Search
x

Moderna lucrează la un vaccin care ar putea combate trei virusuri, inclusiv COVID. Când ar putea fi lansat

Moderna speră să lanseze un vaccin combinat pentru COVID-19, gripă şi RSV - un virus respirator comun - din toamna anului 2023, a anunţat Stephane Bancel, directorul general al companiei.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 20:52

Moderna lucrează la un vaccin care ar putea combate trei virusuri, inclusiv COVID. Când ar putea fi lansat
- Profimedia

Bancel, în cadrul unui panel la Forumul Economic Mondial, a declarat că vaccinul combinat ar permite oamenilor să obţină o protecţie largă împotriva bolilor cauzate de viruşii respiratori înainte de sezonul infecţios de iarnă, fără a fi nevoie să facă mai multe vaccinuri.

"Scopul nostru este de a putea avea un singur vaccin anual, astfel încât să nu avem probleme de conformitate în cazul în care oamenii nu vor să facă două-trei vaccinuri pe timp de iarnă", a declarat şeful Moderna, care a precizat că, în cel mai bun caz, serul va fi lansat în toamna anului 2023.

Bancel le-a spus investitorilor în septembrie că Moderna lucrează la un ser care ar combina vaccinul său cu ARNm pentru COVID-19, un vaccin pe care îl dezvoltă împotriva gripei şi, eventual, o doză pentru tratarea virusului sinciţial respirator (RSV), potrivit Politico.

Boosterul COVID se află în prezent în faza a treia de testare, a spus el în cadrul discuţiei, în timp ce vaccinul antigripal în curs de dezvoltare, care utilizează, de asemenea, tehnologia ARNm, ar trebui să treacă de la faza a doua la faza a treia de testare în al doilea trimestru.

Investitorii au vândut acţiunile Moderna după ce o actualizare din decembrie a arătat că a generat niveluri de anticorpi împotriva tuturor celor patru tulpini ale virusului gripal într-un studiu în fază incipientă care nu au fost la fel de robuste la persoanele în vârstă ca un vaccin antigripal existent de la Sanofi.

Moderna intenţionează să livreze între 2 şi 3 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în acest an, a confirmat Bancel, după 807 milioane în 2021. Compania se consultă în prezent cu oficialii din domeniul sănătăţii cu privire la compoziţia dozelor de vaccin COVID-19 care vor fi folosite în această toamnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Moderna lucrează la un vaccin care ar putea combate trei virusuri, inclusiv COVID. Când ar putea fi lansat