Antena Meniu Search
x

Anunț îngrijorător de la managerul Spitalului "Sf. Parascheva" din Iași: Mai sunt doar 5 locuri la ATI, 99% dintre pacienți sunt nevaccinați

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" din Iași este în stare de funcționare la capacitate maximă și mai are doar cinci locuri la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a anunțat dr. Florin Roșu, managerul unității medicale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 17.09.2021, 14:29

medici în fața Spitalului "Sf. Parascheva" din Iași
Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului "Sf. Parascheva", a anunțat că unitatea pe care o conduce mai are doar cinci locuri la Terapie Intensivă - Spitalul Clinic de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" Iași

"Corpul medical și infrastructură spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari. Ceea ce am preconizat, vis-a-vis de evoluția pandemică, este punctul de a deveni realitate. Spitalul îngrijește la nivelul tuturor pavilioanelor pacienți COVID-19 cu forme medii spre severe iar cele două terapii intensive (ambele dedicate pacienților SARS-CoV-2 pozitivi) formele severe și critice. Toți pacienții indiferent de sectorul unde sunt îngrijiți, au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei, fiind în proporție de peste 99% nevaccinați", a explicat medicul.

Doar cinci locuri la ATI, au fost detașați specialiști către spitalele suport

"În momentul de față, spitalul dispune de 5 locuri de terapie intensivă și doar 10 locuri în cadrul pavilionelor spitalului. Colegii care activează în celelalte spitale suport au început să interneze și să îngrijească pacienți care nu mai pot fi absorbiți de către spitalul nostru. Am detașat specialiști către spitalele suport, astfel încât pacienții să aibă parte de cea mai calificată îngrijire", a precizat dr. Florin Roșu.

"Revin cu îndemnul ferm, bazat pe dată științifice irefutabile de a se continuaă și accelera vaccinarea populației dublată de respectarea măsurilor de prevenție, măsuri bagatelizate în ultima perioadă. Aceste două elemente reprezintă singura armă de care dispunem în lupta acerbă pe care o continuăm neîntrerupt de 18 luni", a transmis managerul Spitalului "Sf. Parascheva".

Pe acelaşi subiect

Bilanț coronavirus în România, 17 septembrie. 73 de morţi şi peste 4.400 de cazuri noi

Până astăzi, 17 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.139.505 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.075.499 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.478 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 35.359 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.09.2021 (10:00) – 17.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 73 de decese (36 bărbați și 37 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 73 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Anunț îngrijorător de la managerul Spitalului "Sf. Parascheva" din Iași: Mai sunt doar 5 locuri la ATI, 99% dintre pacienți sunt nevaccinați