Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Avertismentul medicilor cu privire la combinaţiile de medicamente luate de bolnavii Covid fără consult: Puteţi murit. Nu vă mai trataţi singuri

Medicii români avertizează cu privire la combinația de medicamente pe cre bolnavii Covid o iau singuri, acasă, fără un consult de specialitate. „Puteți să muriți din cauza acestui tratament”.

de Redactia Observator

la 18.10.2021 , 10:44

Imagine ilustrativă Imagine ilustrativă - Shutterstock

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la medicamentele pe care bolnavii Covid le iau singuri, acasă, fără un consult medical.  

„Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete "faimoase" care circulă pe net. Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără niciun consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin.  Eventual și hidroxiclorochină. PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, este mesajul postat pe pagina de facebook RO-Vaccinare.

Explicațiile medicilor

Articolul continuă după reclamă

Medicii explică de ce această combinație este este periculoasă.

Pe acelaşi subiect

"1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială.

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase.

Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale", transmite Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sănătate » Avertismentul medicilor cu privire la combinaţiile de medicamente luate de bolnavii Covid fără consult: Puteţi murit. Nu vă mai trataţi singuri