Antena Meniu Search
x

Video Bacteria care le dă fiori medicilor europeni a ajuns în România. Care sunt simptomele iniţiale

Bacteria care le dă fiori medicilor europeni de ceva vreme a ajuns şi în România. Temerile sunt legate mai exact de înmulţirea cazurilor de îmbolnăviri. Se vorbeşte chiar de eventualitatea unei noi epidemii. 

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 12:59

Vezi și

Infecţia cu această bacterie a început să prezinte interes pentru specialiştii din întreaga lume, după ce au apărut mai multe focare în China, Danemarca şi SUA. Vorbim în special despre copii de 8-9 ani, care au fost infectaţi cu această bacterie, dar au apărut cazuri şi la copii mult mai mici, dar şi la adulţi.

În cazul copiilor, principlalele simptome au fost durerea în gât şi durerea de cap, dar în cazul celor mai mici au apărut simptome ca strănutul, febra, dar şi situaţii în care au prezentat ochi inflamaţi, înroşiţi şi chiar vărsături.

Bacteria se răspândeşte prin tuse şi strănut şi acesta este motivul pentru care specialiştii ne sfătuiesc să evităm locurile aglomerate, sau atunci când strănutăm sau tuşim să ne acoperim gura. Această bacterie se răspândeşte în comunităţile foarte mari, cum ar fi şcolile, grădiniţele, fabricile cu mulţi angajaţi sau marile instituţii. Acesta este motivul pentru care specialiştii ne sfătuiesc să urmăm aceleaşi reguli ca în timpul pandemiei şi chiar să purtăm amasca.

Sunt astfel de cazuri şi în România, mai mulţi pacienţi au fost diagnosticaţi la Institutul Matei Balş din Capitală, dar şi la spitalul Victor Babeş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Bacteria care le dă fiori medicilor europeni a ajuns în România. Care sunt simptomele iniţiale