Antena Meniu Search
x

Beatrice Mahler, despre valul 3 de Covid: Pacienţi tineri ajung în situaţia de a li se amputa membrele

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală atrage atenția asupra faptului că, spre deosebire de primele două valuri ale pandemiei de COVID-19, în acest al treilea val ajung săptămânal la spitalul pe care îl conduce pacienţi cu vârste tinere şi care, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, suferă ischemie de membru, ajungând în situaţia de a li se amputa membrele.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.04.2021, 07:13

Beatrice Mahler, despre valul 3 de Covid: Pacienţi tineri ajung în situaţia de a li se amputa membrele - Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul spune că un lucru îngrijorător este modul de evoluţie al complicaţiilor sau formele de complicaţii care apar la pacienţii din terapie intensivă. Potrivit lui Beatrice Mahler, boala cauzată de infecţia cu noul coronavirus afectează pacienţi care ajung inclusiv la amputaţii.

"Un lucru extrem de îngrijorător este modul de evoluţie al bolii COVID la pacienţii critici şi complicaţiile care apar mai frecvent la pacienţii din terapie intensivă. Ca o caracteristică a valului trei, în Institutul "Marius Nasta" constatăm apariţia mai frecventă a evenimentelor trombotice arterio-venoase, complicaţii de temut ale evoluţiei în terapie intensivă a pacienţilor cu infecţie SARS-COV-2. În ultimele săptămâni am avut o serie de pacienţi, unii fără comorbidităţi, care au dezvoltat tromboze arteriale, cu ischemii de membre superioare sau membre inferioare, care în urma consultului efectuat de către colegii noştri din chirurgie vasculară au avut indicaţie de amputaţie", a afirmat Beatrice Mahler, potrivit Agerpres. 

Managerul de la "Marius Nasta" a mărturisit că efortul din partea medicilor este extrem de mare, iar cazurile sunt dramatice:

"Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei mai mulţi dintre cei care ajung la spital infectaţi cu SARS-CoV-2 nu ştiu de unde au luat boala.

"Din păcate, această pandemie în ultimele luni a adus, aşa, o prăpastie între noi, lumea medicală şi oameni, ceea ce este extrem de trist, pentru că fără încredere în noi, cadrele medicale, şi noi fără ajutorul lor nu putem face nimic, fără să fim parte a aceleiaşi acţiuni, fiecare cu aportul lui", spune Beatrice Mahler, potrivit News.ro.

Noi simptome care pot indica o agravare a COVID-19

Lipsa poftei de mâncare, somnolenţa excesivă şi presiunea care apare la nivelul toracelui sunt trei simptome care trebuie atent monitorizate la persoanele cu comorbidităţi sau persoanele vârstnice în treilea val al pandemiei şi care ar putea indica o posibilă evoluţie spre agravare.

"Aş vrea să atrag atenţia asupra simptomatologiei care ar trebui să trimită pacientul către un consult medical în spital. Dacă în valul doi vorbeam în mod deosebit de o monitorizare a saturaţiei, sigur, saturaţia rămâne un parametru care trebuie monitorizat acasă, dar este extrem de important ca persoanele, mai ales cele care au comorbidităţi sau sunt persoane vârstnice, să îşi monitorizeze pofta de mâncare, lipsa poftei de mâncare este un semnal de alarmă, somnolenţa excesivă şi presiunea care apare la nivelul toracelui, durerea toracică difuză. Sunt trei simptome care trebuie atent monitorizate la aceste categorii de persoane şi care trebuie să indice o posibilă evoluţie spre agravare şi impun consultul medical", a declarat pentru Agerpres medicul Beatrice Mahler.

Potrivit managerului, foarte mulţi pacienţi de la Institutul "Marius Nasta" au nevoie de debite crescute de oxigen. Beatrice Mahler precizează că, practic, în acest moment ”întreaga secţie s-a transformat într-o secţie de terapie intensivă, pentru că peste 90% din pacienţi sunt severi, care necesită debite crescute de oxigen”.

România se apropie de pragul de un milion de cazuri de Covid confirmate 

Potrivit bilanțului de joi al Grupului de Comunicare Strategică, la nivel național, au fost confirmate 4.989 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 172 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19. În secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.495 de pacienți.

Până joi, 8 aprilie, au fost confirmate 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Beatrice Mahler, despre valul 3 de Covid: Pacienţi tineri ajung în situaţia de a li se amputa membrele