Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Tot mai mulţi tineri dezvoltă forme grave de covid în valul III al pandemiei de coronavirus

Medicii văd tot mai multe semne că România ar putea intra în valul al treilea al pandemiei de coronavirus. Iar de data aceasta, mai vulnerabili sunt tinerii, care n-au apucat încă să se vaccineze. Deja în spitale sunt internate tot mai multe persoane sub 50 de ani, care au ignorat simptomele până au ajuns în stare gravă.

de Ema Schweninger

la 02.03.2021 , 08:49

  • Valul III al pandemiei de coronavirus aduce restricţii noi în mai multe ţări din Europa.
  • Specialiştii sunt convinşi că valul III al pandemiei de coronavirus a ajuns şi în România.

Din ce în ce mai mulţi tineri ajung la spital cu forme grave de coronavirus.

Beatrice Mahler, Institutul Marius Nasta: Ultimele patru zile au însemnat o explozie de cazuri, de internări la Institutul Marius Nasta. Avem pacienţi începând cu 20 de ani, tot mai mulţi 30-40 de ani. Creşte numărul pacienţilor cu vârste sub 50 de ani. 

Ștefan Lazăr, medic Victor Babeş: Unii stau chiar până în ultimul moment acasă. Ne vin cu nişte saturaţii aproape incompatibile cu viaţa. Când îţi vine un om cu o saturaţie de 50-60 la sută, acel om e de Terapie Intensivă direct. 

Vezi și

Este şi cazul unui tânăr de 35 de ani, internat la Institutul Marius Nasta din Capitală.

Mihai, pacient cu COVID: Deşi aveam, să zic aşa, oxigenul dat la maxim, aveam impresia că nu am aer, că mă sufoc. Acum pot să zic că văd lumina de la capătul tunelului. Pot să fac anumite activităţi, cum ar fi să merg singur la toaletă, să mă plimb un pic în salon. 

Valul III de coronavirus aduce restricţii noi în mai multe ţări din Europa

Potrivit datelor oficiale, în numai două săptămâni, incidenţa cazurilor de infectare în rândul tinerilor sub 19 ani a crescut cu peste 60 la sută. Procentul a fost mult mai mic în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani, depăşind cu puţin 2 la sută.

Beatrice Mahler, Institutul Marius Nasta: Eu zic că am intrat în al treilea val, din păcate. Să sperăm că nu va fi mai rău decât ce am trecut prin noiembrie şi decembrie.

Experţii avertizează că al treilea val al pandemiei va afecta îndeosebi populaţia tânără, care nu a avut timp să se vaccineze. Creşterea numărului de infectări se simte, deja, la nivel european. În consecinţă, Germania, Suedia, Cehia, Franţa, Italia şi Olanda au impus deja noi restricţii. 

Ema Schweninger Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Tot mai mulţi tineri dezvoltă forme grave de covid în valul III al pandemiei de coronavirus