Antena Meniu Search
x

Boala cumplită care face anual peste 8.000 de victime în România. Metoda revoluționară de tratament care poate salva pacientele

 Peste 8.000 de femei sunt diagnosticate anual în România cu un cancer ginecologic. Iar numărul este în continuă creştere. Cu toate acestea, puţine femei ştiu că soluţia este prevenţia. Nu este un mit: vizitele periodice la medic pot salva vieţi. Şi asta pentru că, în stadii incipiente, cancerul se poate trata, iar pacientele pot reveni la o viaţă normală.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 13:57

Chirurgia robotică, o metodă revoluționară în tratamentul cancerelor ginecologice, câștigă tot mai mult teren în spitalele din țară. "Cea mai mare aplicabilitate a chirurgiei robotice este în cancerul uterin. Acesta este cel mai frecvent cancer ginecologic în țările dezvoltate, iar apariția acestuia este strâns legată de lifestyle și obezitate. Nu este o surpriză că stadiile incipiente ale cancerului beneficiază cel mai mult de chirurgia robotică, de cele mai multe ori aceasta oferind un tratament definitiv și complet, de asta noi medicii încercăm să creștem nivelul de conștientizare în rândul populației", potrivit lui Paul Stanciu, medic ginecolog supra-specializat in Chirurgia Robotică.

Multe femei consideră că boala este irecuperabilă, însă noile metode de tratament le fac să ducă lupta mult mai uşor. Revenit în țară după o experiență de 10 ani în Marea Britanie, medicul Paul Stanciu a fost plăcut surprins să găsească în România spitale în care se face chirurgie robotică la standarde europene. "Noi aici avem unul dintre cele mai performante sisteme robotice existente și o echipă dedicată creări unui centru de excelență în chirurgia robotică a cancerelor ginecologice", precizează medicul.

Metoda revoluționară care poate salva mii de paciente

Vezi și

Aparatura de ultimă generație vine în ajutorul medicului și al pacientului. Chirurgia robotică permite o recuperare mai rapidă. În maximum două zile de la operație, pacientul se poate întoarce acasă. "În marea majoritate a cazurilor, robotul permite îndepărtarea completă a cancerului și trecerea mai rapidă la următoarele etape terapeutice. Fie că vorbim de chimio sau radioterapie, cu un beneficiu evident în tratamentul bolii", spune doctorul Stanciu

Este considerată de medici chiar o operație minim invazivă, lipsită de dureri şi cu o recuperare rapidă. "Precizia robotului se traduce prin sângerare intraoperatorie minimă, complicații rare, dar și durere postoperatorie mult redusă comparativ cu chirurgia deschisă. Pacientele pot să beneficieze de același tratament ca și în spitalele de top din occident", explică medicul Paul Stanciu.

Chirurgia robotică oferă speranță pacienților, permițând intervenții mai precise, recuperări mai rapide și rezultate medicale îmbunătățite. În acest context, dezvoltarea chirurgiei robotice în țara noastră reprezintă un pas crucial în îmbunătățirea prognosticului și calității vieții pacienților afectati de cancer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ați avut probleme cu asigurarea locuinței când ați cerut despăgubiri după un incident?
Observator » Sanatate » Boala cumplită care face anual peste 8.000 de victime în România. Metoda revoluționară de tratament care poate salva pacientele