Antena Meniu Search
x

Video Boli "de import" în România. 7 români diagnosticați cu West Nile, 3 și-au pierdut deja viața din cauza infecției

De la un an la altul observăm cum se schimbă clima în ţara noastră iar asta aduce modificări care ne afectează toate aspectele vieţii, inclusiv sănătatea. Studiile de specialitate arată că în România apar tot mai multe boli "de import".Specialiştii Institutului Cantacuzino au descoperit că foarte mulţi dintre ţânţarii de pe teritoriul ţării sunt purtători ai virusului West Nile.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 21.08.2023, 14:15

Vezi și

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Vorbim despre 7 persoane care au fost depistate cu West Nile de la începutul acestui sezon, iar 3 dintre dintre acestea și-au pierdut viața după ce au suferit complicații în urma acestei infecții. Sunt persoane din județe precum Satu Mare, Ilfov sau Dolj care au ajuns cu astfel de complicații la spital. Toate aceste persoane aveau peste 50 de ani, iar specialiștii Institutului Cantacuzino spun că prezența virusului este tot mai frecventă în România. Cercetătorii au montat în Capitală mai multe capcane în care au prins insecte pe care apoi le-au testat și în urma acestor analize au ajuns la concluzia că aproximativ 10% dintre insecte sunt purtătoare de West Nile. Medicii ne spun că ar trebui să fim atenți, iar pentru a ne feri de această infecție trebuie să purtăm haine lungi care să ne acopere mare parte din corp, să folosim substanțe împotriva țânțarilor, iar în cazul în care locuim la curte să îndepărtăm acele surse de apă stătută. De asemenea, putem folosi plasele pentru țânțari pentru a evita ca insectele să intre în locuințe."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Boli "de import" în România. 7 români diagnosticați cu West Nile, 3 și-au pierdut deja viața din cauza infecției