Antena Meniu Search
x

În vremea pandemiei, cadrele medicale de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi sunt concediate

În timp ce spitalele din toată ţara se plâng de lipsă de personal, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi se fac concedieri în masă. Zeci de angajaţi au fost daţi afară, pe motiv că nu mai sunt bani de salarii.

de Redactia Observator

la 31.03.2020, 11:50

Vezi și

În timp ce spitalele din toată ţara se plâng de lipsă de personal, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi se fac concedieri în masă. Zeci de angajaţi au fost daţi afară, pe motiv că nu mai sunt bani de salarii.

Oamenii au cerut să fie detaşaţi, inclusiv în Suceva, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus. Solicitarea a rămas insa fără răspuns.

Sunt asistente medicale şi infirmiere care îşi strigă nemulţumirea în faţa Institutului de Psihiatrie Socola. 82 de cadre medicale au rămas fără loc de muncă.

Îl câştigaseră prin concurs, la începutul anului şi erau încă în perioada de probă. Numai că s-au trezit, pe nepusă masă, cu contractele desfăcute.

Oamenii sunt disperaţi acum. Spun că li s-a făcut o mare nedreptate. De cealaltă parte, superiorii dau vina pe vechea conducere şi pe bugetul prea mic pentru a acoperi salariile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Concedierile în masă ar mai avea un motiv: ilegalitatea concursului. DNA anchetează acum felul în care a fost organizat.

Deşi s-a luat în calcul şi transferul către alte unităţi medicale, această variantă nu poate fi pusă în practică. Conducerea spitalului a făcut o solicitare către DSP, dar.nu a sosit niciun răspuns.

Asta în ciuda faptului că, în această perioadă de criză, spitalele se confruntă cu un deficit mare de personal. Cadrele medicale spun că vor ataca decizia de concediere în instanţă. De cealaltă parte, conducerea susţine că totul este legal şi că Ministerul Sănătăţii a aprobat această măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » În vremea pandemiei, cadrele medicale de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi sunt concediate