Antena Meniu Search
x

Video Campania de distribuire a pastilelor cu iod s-a împotmolit înainte să înceapă. De ce refuză medicii de familie să distribuie pastilele

Campania de distribuire a pastilelor cu iod s-a împotmolit înainte să înceapă. În Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au ajuns 27 de milioane de pastile cu iodură de potasiu, dar medicii de familie refuză categoric să le împartă populaţiei. 

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 13:21

Vezi și

Mulţi se tem că oamenii nu vor respecta indicaţiile de administrare, aşa că propun ca de acest lucru să se ocupe alte structuri ale statului.

Raluca Zoiţanu, Patronat Medici de Familie: Oricât speră domnul ministru că se vor programa ordonat şi vor veni într-un timp oarecare să ia pastilele, ştim că vor veni cu toţii la uşă, peste pacienţii programaţi şi ne vor face absolut imposibilă activitatea. 

Gheorghe Lascu, medic de familie Maramureș: Ar însemna ca de aici de la ieşirea din cabinet, până la următorul colţ de stradă, zilnic, să fie o coadă de zeci sau poate sute de persoane care să stea să aştepte să intre. La 1.000 de pacienţi ne-ar trebui cam 2-3 luni ca să putem distribui aceste tablete. 

Raluca Zoiţanu, Patronat Medici de Familie: Colegii recomandă Ministerului Sănătăţii să apeleze la primării, la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă sau la farmacii. 

Pe acelaşi subiect

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Nu cred că administraţia publică are o responsabilitatea mai mare pentru sănătatea oamenilor decât medicii . Administrarea de comprimate trebuie făcută în cazul unei urgenţe doar la indicaţia autorităţilor, nu trebuie luate în niciun caz înainte.

Pastilele cu iod sunt recomandate doar în cazul unei urgenţe nucleare, în niciun caz nu trebuie administrate preventiv.  

27 de milioane de comprimate de iodură de potasiu au ajuns, săptămâna trecută, la direcțiile de sănătate publică, iar ultima cantitate este în curs de livrare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Campania de distribuire a pastilelor cu iod s-a împotmolit înainte să înceapă. De ce refuză medicii de familie să distribuie pastilele