Antena Meniu Search
x

Foto Când ar putea ajunge în România vaccinul Johnson & Johnson, proaspăt aprobat în UE

România ar putea primi primele doze de vaccin Johnson & Johnson peste aproximativ o lună, în aprilie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, medicul militar reponsabil de campania de imunizare. Comisia Europeană a securizat deja 200 de milioane de doze de vaccin, cu posibilitatea de a achiziționa alte 200 de milioane. Din prima tranșă Johnson & Johnson cumpărată de Uniunea Europeană României îi revin aproape opt milioane de doze.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.03.2021, 17:56

Vaccinul Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson poate fi depozitat în frigidere normale, până la trei luni, și nu necesită rapel - Shutterstock
  • Serul Johnson & Johnson este cel de-al patrulea aprobat la nivelul UE, după vaccinurile Pfizer-BioNtech, Moderna și AstraZeneca-Oxford

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activității privind Vaccinarea anti-Covid, a declarat că România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson & Johnson în a doua parte a lunii aprilie.

"Ne aşteptăm ca în a doua parte a lunii aprilie să primim primele doze, în acelaşi timp în care vor primi şi celelalte ţări membre ale UE. Nu estimăm că vom primi un număr mare de doze, însă avantajul net este că se administrează o singură doză, ori din acest punct de vedere vaccinul va fi o uşurare atât pentru persoanele care se prezintă la vaccinare, cât şi pentru organizarea efectivă a vaccinării. Se face o singură doză şi teoretic la un interval de 14 zile după ar trebui să avem răspuns imun protector", declara Valeriu Gheorghiţă, joi, la Antena 3.

Uniunea Europeană a autorizat în regim de urgenţă vaccinul Johnson & Johnson

Comisia Europeană a autorizat rapid utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson (J&J), a anunţat joi preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Decizia a fost luată la scurt timp după raportul pozitiv înaintat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA).

Pe acelaşi subiect

"Şi mai multe vaccinuri sigure şi eficiente sosesc pe piaţă", şi-a exprimat satisfacţia, într-un mesaj postat pe Twitter, Ursula von der Leyen. Președinta CE a mai amintit că 200 de milioane de europeni urmează să fie vaccinaţi cu acest ser.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Johnson & Johnson nu necesită rapel, o singură doză este suficientă

Serul Johnson & Johnson este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză. Un studiu clinic la nivel mondial a arătat că serul a fost 66% eficient în prevenirea diferitelor variante de coronavirus şi 85% eficient împotriva cazurilor severe. Vaccinul Johnson & Johnson poate fi depozitat în frigidere normale, până la trei luni.

Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul de la Johnson & Johnson încă de pe 28 februarie. Experții de peste Ocean au aflat că acesta are câteva efecte secundare, dintre care majoritatea sunt ușoare, inclusiv dureri la locul injectării, cefalee, oboseală sau dureri musculare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Când ar putea ajunge în România vaccinul Johnson & Johnson, proaspăt aprobat în UE