Antena Meniu Search
x

Video Care sunt alimentele care mențin inima sănătoasă

O dietă echilibrată nu ajută doar la o siluetă de invidiat ci contribuie şi la o bună funcţionare a organelor. Inima este unul dintre ele, iar din materialul următor aflaţi ce alimente trebuie să consumaţi pentru o inimă sănătoasă. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 10:03

Vezi și

1. Fructe întregi: Consumul de fructe întregi este asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii. Un studiu indică faptul că o dietă bogată în fructe și legume poate reduce nivelurile biomarkerilor pentru daune subclinice ale inimii și tensiune, ceea ce susține recomandarea de a include mai multe fructe în dietă pentru optimizarea sănătății inimii.

Alimente pentru o inimă sătănoasă

2. Legume întregi: La fel ca și fructele, legumele oferă o gamă largă de nutrienți benefici pentru inima, inclusiv vitamina C și beta-caroten, care acționează ca antioxidanți și ajută la prevenirea sau încetinirea aterosclerozei prin reducerea acumulării de plăci de colesterol și alte substanțe în artere.

3. Leguminoase: Leguminoasele, cum ar fi fasolea, lintea și năutul, sunt surse excelente de fibre, proteine și alte nutrienți esențiali, contribuind la o sănătate cardiovasculară mai bună.

Pe acelaşi subiect

4. Alune și nuci: Nucile și alunele sunt bogate în acizi grași esențiali și alte nutrienți care sprijină sănătatea cardiovasculară. Ele pot ajuta la reducerea nivelurilor de colesterol rău și la creșterea colesterolului bun.

5. Pește: Peștele, în special cel gras cum ar fi somonul, macroul și sardinele, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății inimii. 

6. Lactate: Lactatele pot fi parte a unei diete echilibrate și sănătoase, oferind surse bune de calciu și proteine. Este important să se aleagă variante cu conținut scăzut de grăsimi pentru a menține sănătatea cardiovasculară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Care sunt alimentele care mențin inima sănătoasă