Antena Meniu Search
x

Câte infectări Covid-19 vom avea de Crăciun. Epidemiologul Octavian Jurma face previziuni optimiste

Medicul epidemiolog Octavian Jurma a declarat că numărul persoanelor infectate zilnic în România va fi în scădere în următoarele săptămâni și, în opinia sa, luna decembrie ne va prinde ”un pic mai relaxați”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.10.2021, 07:22

Câte infectări Covid-19 vom avea de Crăciun. Epidemiologul Octavian Jurma face previziuni optimiste
Câte infectări Covid-19 vom avea de Crăciun. Epidemiologul Octavian Jurma face previziuni optimiste - Profimedia Images

Medicul Octavian Jurma estimează că săptămâna viitoare în România nu vor fi peste 10.000 de persoane infectate zilnic. Previziunea pe următoarele trei săptămâni este și mai bună, fiind vorba despre cel mult 6.000 de persoane infectate în fiecare zi.

„Eu cred că vom coborî sub 10.000 de cazuri în prima săptămână a lunii noiembrie și sub 6.000 în partea a doua a lunii, astfel încât luna decembrie să ne prindă un pic mai relaxați”, a explicat Octavian Jurma, potrivit Mediafax.

Potrivit raportării de marți, România a înregistrat 16.765 cazuri noi de COVID și 523 de decese. 12 dintre acestea sunt anterioare, au anunțat autoritățile.

Record absolut la vaccinarea anti-Covid

Pe acelaşi subiect

Totodată, peste 150.639 de persoane au fost vaccinate în 24 de ore, conform raportării de marți a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Un record absolut.

Potrivit CNCAV, 111.033 au primit prima doză sau doza unică de ser de la Johnson & Johnson. Alte 27.971 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia. În intervalul menţionat, au fost raportate 78 de reacţii adverse: 26 la vaccinul Pfizer, 6 la Moderna şi 46 la Johnson & Johnson. Alte 120 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Oficialii CNCAV au declarat că prin vaccinarea împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, cel de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare şi cel de deces.

Rata de infectare în Bucureşti, în scădere

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus la nivelul Capitalei a ajuns, marți, la 16.13 infectări la mia de locuitori, potrivit DSP Bucureşti. 

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunțat, marți, că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 16.13 cazuri la mia de locuitori. Luni, rata de infectare a fost de 16.24 cazuri la mia de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Câte infectări Covid-19 vom avea de Crăciun. Epidemiologul Octavian Jurma face previziuni optimiste