Antena Meniu Search
x

Ce acoperă asigurarea de sănătatea de stat. Servicii medicale care NU sunt incluse

Mulţi români s-au aflat, de-a lungul timpului, în ipostaza de a-şi da seama că anumite servicii medicale nu sunt incluse în asigurarea de sănătate de stat, astfel că a venit momentul să analizăm posibilităţile avute când ne bazăm pe asigurarea respectivă.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 08:03

Cei mai mulţi dintre români au o asigurare de sănătate de stat
Cei mai mulţi dintre români au o asigurare de sănătate de stat - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Cei mai mulţi dintre români au o asigurare de sănătate de stat.

Cei mai mulţi dintre români au o asigurare de sănătate de stat, indiferent de statutul avut. Însă, de multe ori ajungem în situaţia de a ne da seama că asigurarea respectivă nu asigură chiar toate necesităţile în materie de servicii medicale.

Din acest motiv, există mulţi români care încheie, în paralel, o asigurare privată de sănătate, care încheie un contract cu o clinică de specialitate sau care beneficiază de anumite avantaje oferite de angajator.

Românii au dreptul la analize de screening anuale decontate de CNAS

Printre serviciile medicale care pot fi efectuate gratis, în baza asigurării de sănătate de stat, se regăsesc şi analizele de screening care sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Pe acelaşi subiect

Aceste analize sunt considerate extrem de importante, mizându-se inclusiv pe ideea că screeningul salvează vieţi, pentru că screeningul are ca scop diagnosticarea bolii în stadii în care aceasta poate fi curabilă.

Servicii medicale care nu sunt incluse în asigurările de sănătate de stat

Oarecum surprinzător, lista serviciilor medicale care nu sunt incluse în asigurările de sănătate de stat este relativ lungă.

Vorbim, în primul rând, despre serviciile medicale acordate în caz de boli profesionale, accidente de muncă şi sportive. De asemenea, conform site-ului oficial al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, vorbim despre corecţiile estetice efectuate la persoane de peste 18 ani, fertilizarea in vitro sau asistenţa medicală la cerere.

De asemenea, prin intermediul asigurării de sănătate de stat nu beneficiem de unele servicii medicale de înaltă performanţă, unele servicii de asistenţă stomatologică sau contravaloarea unor materiale necesare corectării văzului şi auzului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Ce acoperă asigurarea de sănătatea de stat. Servicii medicale care NU sunt incluse