Antena Meniu Search
x

Ce este tulpina Delta de coronavirus şi de ce ar putea pune probleme în toamna 2021

În multe ţări din lume pandemia de coronavirus pare să fie ţinută sub control, dar specialiştii trag un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea apariţiei un val patru al pandemiei de coronavirus, val care să aibă la origine tulpina Delta a coronavirusului.

de Redactia Observator

la 14.06.2021, 18:17

Tulpina Delta de coronavirus a făcut prăpăd în India
Tulpina Delta de coronavirus a făcut prăpăd în India - Hepta

Varianta Delta a coronavirusului este tulpina care stă la baza valului uriaş de infectări din India, ţară care a ajuns la peste 29,5 milioane de infectări cu noul coronavirus şi aproape 375.000 de decese provocate de teribilul virus.

Informaţiile date publicităţii până acum, de către specialişti, arată că varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă, dar şi mai periculoasă. În cazul în care tulpina respectivă nu duce la deces, este foarte posibil ca ea să lase sechele adânci.

Ce este tulpina Delta de coronavirus şi de ce este periculoasă

În primul rând trebuie precizat că tulpina Delta nu a lovit doar India ci a apărut în zeci de ţări din întreaga lume, multe acestea impunând din nou restricţii agresive. Deocamdată, autorităţile din România dau asigurări că tulpina Delta nu reprezintă un pericol pentru ţara noastră.

Pe acelaşi subiect

Specialiştii susţin că, dacă o persoană se infectează cu tulpina Delta a coronavirusului are mare nevoie să ajungă sub supraveghere medicală, astfel că majoritatea pacienţilor infectaţi cu tulpina Delta a coronavirusului ajunge în spital. Tulpina este periculoasă pentru că poate duce inclusiv la pierderea auzului, dar şi la apariţia unor distrugeri ale ţesuturilor.

Distrugerea ţesuturilor poate fi înregistrată la pacienţii care dezvoltă microtromboze, mici cheaguri de sânge care duc la moartea ţesuturilor respective. În aceste cazuri, pacienţii ajung să aibă cangrene, ceea ce înseamn un alt risc de a-şi pierde viaţa.

Specialiştii britanici, unde s-au înregistrat deja multe infectări cu tulpina Delta a coronavirusului, recomandă prudenţă şi afirmă că încă se fac cercetări în legătură cu transmiterea acestei infecţii şi impactul sanitar avut.

Ce se poate întampla cu pandemia Covid-19 în toamna 2021

Există informaţii care arată că ne putem aştepta ca, în toamna anului 2021, să avem un val patru de infectări cu noul coronavirus, val care să aibă la origine tocmai tulpina de Covid ce a făcut prăpăd în India.

În ciuda relaxării restricţiilor, specialiştii recomandă prudenţă şi afirmă că vaccinurile de coronavirus aflate deja pe piaţă pot ajuta atât la reducerea nivelului de infectare, cât şi la posibilitatea de a trece mai uşor peste o eventuală infectare cu tulpina Delta a coronavirusului. 

Culmea este că, între timp, în Vietnam a fost semnalată apariţia unei alte variante a coronavirusului, respectiv a unei tulpine care îmbină elemente de la tulpina britanică cu elemente de la tulpina Delta din India.

Vă reamintim că, până acum, la nivel global s-au înregistrat 177 de milioane de infectări cu noul coronavirus, iar peste 3,8 milioane dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus au murit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Ce este tulpina Delta de coronavirus şi de ce ar putea pune probleme în toamna 2021