Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce rişti dacă bei vara apă din sticla de plastic. Simptomele pot fi similare cu cele ale unei toxiinfecţii

Ştim deja că ar trebui să consumăm spre 4 litri de lichide pe zi, mai ales vara, ca să rămânem hidrataţi. Doar că mai contează şi din ce fel de recipient bem aceste lichide, ca să fim siguri că facem alegeri fericite pentru sănătate. Sticlele din plastic sunt pe lista de aşa nu, din simplul motiv că ne expunem inutil organismul substanţelor toxice şi bacteriilor dăunătoare. Situaţia este şi mai gravă acum, vara! Apa băută dintr-un PET lăsat la soare poate să provoace cancer, potrivit celor mai noi studii. 

de Diana Severin

la 31.07.2024 , 18:00

"Noi preferăm să o luăm pe aia din sticlă, că e cea mai sănătoasă. Ştim că nu e corect să bem apă din plastic, că dacă rămâne foarte mult la soare, dauneaza sănătăţii!", "Încerc să nu reutilizez o sticlă de plastic. Ştiu că sunt nocive, că elimina microplastice", ne-au transmis două persoane.

O confirmă şi studiile, mai ales atunci când ne referim sticlele din plastic, uitate în soare.

Substanţele chimice din compoziţie ajung direct în apa sau sucul pe care le bem, iar efectele sunt dezastruoase pentru sănătate.

Vezi și

Ce substanţe periculoase se găsesc în sticla de plastic

Pe acelaşi subiect

"Aceste sticle conţin şi Bisfenol A, acel BPA, care e extem de toxic. Pe termen scurt, pot da simptome de tipul toxiinfecţiilor alimentare, dar pe termen lung, sunt corelate cu diverse tipuri de cancer", ne explică medicul Miscoci Alina.

 Dacă aţi uitat o sticlă de plastic cu apă mai multe ore în maşină atunci ar fi bine să nu o mai consumaţi. Specialiaştii atenţionează că ţinerea apei în condiţii de temperatur înalte ne face mai mult rău decât bine. Astfel, păstrarea apei într-un recipient de sticlă sau într-un termos ar fi cu mult mai indicat

"E un mediu propice pentru proliferarea a tot felul de bacterii. Atenţie la simptome de genul greaţă vărsături, diaree, dureri abdominale. Atenţie la simptome de tip respirator! Simptomele pot fi atât de variate, nu sunt toate doar simptome digestive", spune medicul Miscoci Alina.

Dacă nu aveţi încotro şi trebuie să consumaţi apă din sticlă de plastic, specialiştii recomandă să vă orientaţi către recipientele de jumătate de litru, al căror conţinut poate fi băut în cel mai scurt timp posibil. În organismul uman s-ar găsi constant între 30.000 şi 50.000 de particule de microplastic. 

Diana Severin Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sănătate » Ce rişti dacă bei vara apă din sticla de plastic. Simptomele pot fi similare cu cele ale unei toxiinfecţii