Antena Meniu Search
x

Video Cel mai bun remediu pentru mahmureala după sărbători. Medic: Avem un popor care consumă mult alcool

Mâncaţi şi beţi cu creierul, nu cu stomacul, ne îndeamnă medicii. Mulţi români fac excese de sărbători - ajung să zacă zile în şir după petreceri cu prea mult vin şi pască în exces. Cât drob şi cozonac putem să mâncăm fără să ajungem la spital?

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 19:46

Vezi și

Barmanii şi medicii recomandă să bem câte un pahar cu apă pentru fiecare doză de alcool. Deshidratarea provoacă majoritatea simptomelor de mahmureală.

Dr. Alexandru Nechifor, medic internist: Avem un popor care consumă mult alcool, atât în rural cât și în urban, nu facem diferențe între cele două sexe. Cel mai bun remediu pentru mahmureală este hidratarea corespunzătoare. Deci cel mai bun remediu este să înlocuim acest lichid pierdut cu apa. Eventual cu apă cu un conținut mai mare de minerale.

Unii petrecăreţi iau în calcul, însă, alte lichide după o petrecere care îi lasă cu dureri de cap.

FemeieZeama de varza sau borș. Dacă bei o cană de zeamă de varză din butoi îți revii pe loc, instantaneu.

Pe acelaşi subiect

Cât drob şi cozonac putem să mâncăm fără să ajungem la spital, de Paşte

Alţii încearcă medicamentele împotriva stărilor de greaţă şi a răului de mişcare, combinate cu lichide acre şi efort fizic.

Bărbat: Pastile într-adevăr, da. Depinde de la organism la organism.

Bărbat: Foarte multă limonadă din punctul meu de vedere. Și aș recomanda un antrenament sportiv a doua zi.

Mai în glumă, mai în serios, medicii spun că cel mai bun remediu împotriva mahmurelii este alcoolul băut cu moderaţie. La fel de atenţi trebuie să fim şi cu alimentele. Oricât de mult ne-ar plăcea, nu ar fi bine să mâncăm mai mult de o felie de pască și cozonac pe zi. Bogate în carbohidrați, ajung să ne facă rău alături de alte feluri grele.

Tudor Ciuhodaru, medic: De la gastrite, pancreatite, până la comă alcoolică. Poate ajuta digestia fară discuţie acea bucată de ananas crud. Are enzime care facilitează digestia.

De Paşte, cofetarii au copt şase milioane de cozonaci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sanatate » Cel mai bun remediu pentru mahmureala după sărbători. Medic: Avem un popor care consumă mult alcool