Antena Meniu Search
x

Video În ziua de Paşte, masa în familie s-a mutat în oraş. Alţii au preferat să ardă calorii la echitaţie sau la piscină

Au mâncat, dar s-au şi plimbat! După mese îmbelşugate, românii au căutat metode prin care să mai ardă din calorii şi să descopere şi alte frumuseţi în afara celor din farfurie. Variantele preferate au fost echitaţia, plimbările pe malul mării sau câteva ture de bazin. 

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 19:23

Vezi și

Gazdele din Ţara Lăpuşului - Maramureş i-au aşteptat pe turişti cu preparate tradiţionale. După care i-au invitat la plimbări pe alese.

Alex Prunean, reporter Observator: Fie că aleg varianta modernă, a ATV-ului, sau cea tradiţională, călare pe un cal, frumuseţile Ţării Lăpuşului aşteaptă să fie descoperite. Câmpuri întinse, proaspăt înverzite, mărginite de păduri în care sunetul păsărilor e spart doar de galopul calului e tot ce îţi poti dori de la o duminica perfectă de Paşte.

Plimbări la pas pe litoral, relaxare la spa, la munte

Pe litoral, turiştii au avut o singură variantă - plimbări la pas. Nici nu şi-au dorit altceva. Relaxare cu sunetul valurilor şi strigătele pescăruşilor pe fundal.

Pe acelaşi subiect

Turişti: Doar o plimbare şi atât, ca să mă recreez. După sarmale, ouă şi cozonaci, am ieşit la o plimbare.

Pe unii turişti, plimbările i-au dus tot la masă, însă. Restaurantele cu specific pescăresc nu aveau nicio masă liberă la prânz.

Georgian Zaharia, reprezentant restaurant: Avem tigaia cu midii în sos de vin, se comandă peştele foarte mult, plus fructele de mare pe care le facem cu un sos special.

Cine a sărbătorit Paştele în hotelurile de la Poiana Braşov, cu zone de spa, a avut parte de alte ispite.

Andreea Petrescu, reporter Observator: La acest resort de patru stele din Poiana Braşov, turiştii au la dispozitie o piscină semi olipică pentru înot, două bazine pentru copii, două jacuzzi, dar şi saună umedă şi uscată.

Mulţi turişti au preferat, însă, odihna în jurul ceaunelor sau grătarelor. Meniul tradiţional le-a fost pe plac.

Turişti: Totul este foarte bun. Am poftit la o ciorbiţă de miel pentru că totuşi Paştele înseamnă ciorbă de miel.

Mesele de acasă s-au mutat la restaurant, în Bucureşti

La Bucureşti, hotelurile de cinci stele au organizat brunch-uri, iar masa în familie s-a mutat în oraş. La orele prânzului, restaurantele au fost pline de clienţi care au avut de ales din meniuri fine.

Ashlie Dias, chef: Avem răcitură, avem ouă făcut din mousse de conopidă cu icre. Avem carne gătită în faţa clientului, avem sushi, desert şi după masă se stă cu vin şi cu brânzeturi din Franţa.

Magie în bucătărie, dar şi dincolo de ea. Restaurantele cu ştaif au pregătit şi surprize pentru copii, ca să poată părinţii să mănânce liniştiţi.

Ashlie Dias, chef: După masă, pot merge să picteze ouă sau să picteze pe faţă sau pot privi o magie. Şi eu am mers la magie.

Relaxarea continuă şi mâine. Gazdele au pregătit activităţi şi în a doua zi de Paşte, dar şi mese îmbelugate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » În ziua de Paşte, masa în familie s-a mutat în oraş. Alţii au preferat să ardă calorii la echitaţie sau la piscină