Antena Meniu Search
x

Cele 7 semne mai puţin cunoscute care ne spun că avem prea multe kilograme. Simptomele sunt de obicei confundate

Cum sărbătorile au trecut, lista cu rezoluţii a fost deja scrisă, a venit momentul să... începem dieta sau să mergem la sală! Cel puţin asta spunem mulţi dintre noi la fiecare început de an. Mai ales că supraponderabilitatea se simte şi se vede. Care sunt simptomele care ar trebui să ne dea de gândit că suntem în pragul obezităţii.

de Redactia Observator

la 25.01.2024, 07:38

Vezi și

Vom vorbi despre semnele şi simptomele greutăţii în plus. Şi o să vă întrebaţi, de ce avem nevoie de asta? Dacă eşti supraponderal sau obez - ştii asta, o simţi, o vezi; dar lucrurile nu stau mereu asa, mulţi oameni trăiesc în negare, iar semnele acestea îi pot ajuta tocmai ca să se trezească la realitate şi să ia măsuri precise pentru rezolvarea acestei probleme.

Semnele şi simptomele greutăţii în plus

Fiţi atenţi la aceste simptome şi reţineţi că rezolvarea lor stă fix în scăderea în greutate.

1. Sforăitul

Pe acelaşi subiect

Sforăitul poate fi un simptom al obezității din cauza acumulării excesive de grăsime în jurul gâtului și a pieptului. Aceste depozite de grăsime pot comprima căile respiratorii superioare, inclusiv nasul și gâtul, scazand presiunea fluxului de aer în timpul somnului. Prin urmare, gestionarea greutății poate reduce sforăitul și ameliora problemele respiratorii asociate cu obezitatea.

2. Refluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian și arsura gastrică sunt adesea asociate cu obezitatea. Kilogramele în plus pot pune presiune asupra stomacului și a sfincterului esofagian inferior, facilitând refluxul acidului gastric în esofag. 

3. Oboseală cronică şi acumulare

Persoanele obeze sau supraponderale asociaza des un nivel scazut de vitamina D si rezistenta la insulina. În plus - se afla intr-o fază în care organismul acumulează exces de energie sub formă de grăsime, dar, paradoxal, se simt  lipsite de vitalitate. Mananci pentru ca nu ai energie - dar nu poti utiliza energia pentru ca ai rezistenta la insulina, si ea se depune.

4. Somnolenţa diurnă

Lipsa de energie, sforăitul, rezistenţa la insulină şi un nivel scăzut de vitamina D, în special atunci când sunt asociate cu obezitatea, pot duce la somnolenţă diurna. Nu e ca si cum ai trage un pui de somn, ci mai degrabă nu mai poţi funcţiona ziua dacă nu te culci putin. Remediabil prin scăderea în greutate.

5. Dureri articulare

Durerile articulare sunt adesea un simptom al obezității din cauza stresului suplimentar pus asupra articulațiilor. Kilogramele în plus cresc presiunea exercitată asupra genunchilor, șoldurilor și a coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la uzură și inflamație.

6. Transpiraţie excesivă

Kilogramele în plus pot duce la o creștere a temperaturii corporale din cauza efortului suplimentar necesar pentru a susține mișcarea și a menține funcțiile vitale. Acest lucru poate determina corpul să transpire mai mult în încercarea de a se răcori; pe de alta parte, ii este mai greu sa se racoreasca pentru ca stratul adipos functioneaza ca un izolator termic. 

7. Vânătăi

Vânătăile și umflăturile pot fi semne asociate obezității din cauza stresului suplimentar exercitat asupra patului vascular. Venele, şi asa friabile, sub o presiune crescută a stratului adipos, se deteriorează la lovituri altfel neglijabile, ducând la apariţia uşoară a vânătăilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Sanatate » Cele 7 semne mai puţin cunoscute care ne spun că avem prea multe kilograme. Simptomele sunt de obicei confundate