Antena Meniu Search
x

Video Boala care a umplut spitalele din țară. În Bihor numărul cazurilor a ajuns la un record, cel mai mare din ultimii cinci ani

Ar trebui să fim puţin atenţi şi să evităm, pe cât putem, zonele aglomerate. Suntem aprope de vârful îmbolnăvărilor cu gripă ori viroze. Secţiile de boli infecţioase din întreaga ţară sunt deja pline. În mai multe spitale din România au fost deja impuse restricţii severe pentru vizitatori şi aparţinători din cauza numărului record de pacienţi. În judeţul Bihor, de exemplu, săptămâna trecută a fost înregistrat cel mai mare număr de bolnavi cu infecţii respiratorii din ultimii cinci ani.

de Redactia Observator

la 24.01.2024, 17:39

Vezi și

Pe secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Oradea sunt ocupate deja 80% din păturile disponibile. Gripa sau pneumoniiile sunt principalele probleme ce îi aduc pe pacienți în spitale.

Pacient: M-am dus la urgență şi acolo mi-a făcut testul şi mi-au zis că am gripa A. Mi-a recomandat să vin la urgenţă. 

Pacient: N-am avut putere. Tot în pat am stat. Am somnolenţă. Nu mai puteam. Nu mâncam. 

În ultima săptămână numărul cazurilor de gripă diagnosticate doar în judeţul Bihor a explodat

Pe acelaşi subiect

În ultima săptămână numărul cazurilor de gripă diagnosticate doar în judeţul Bihor a explodat.  Au fost deja confirmate 24 de cazuri, în condiţiile în care, în ultimele trei luni ale anului trecut, au fost înregistrate doar 11 cazuri. 

Dorel Ţîrţ, purtător de cuvânt DSP Bihor: A fost depăşită media ultimilor cinci ani, corespunzătoare numărului de cazuri de cazuri înregistrate în judeţul Bihor. Au fost înregistrate 7149 de cazuri, dintre care 31 spitalizate, 1729 pneumonii din care 166 spitalizate

Andrei Csep, medic primar Secția infecțioase Oradea: S-ar putea să mai vină. Au fost sărbătorile. S-au întâlnit rudele unii cu ceilalţi. Sunt nevaccinaţi. 

Sfaturile specialiștilor

Din cauza numărului record de îmbolnăviri, în spitalele din Bihor au fost introduse restricţii severe. Pe anumite secţii, în acest moment, accesul este interzis pentru vizitatori. În timp ce, în celelate secţii vizita se poate face doar pentru o ora pe zi, însă nu trebuie să dureze mai mult de 15 minute.

Lisa Crăiuţ, purtător de cuvânt Spitalul Județean Oradea: Pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor respiratorii acute şi a infecţiei de covid. Programul de vizită va fi zilnic între orele 16.00-17.00. 

Specialiștii ne recomandă să evităm spaţiile aglomerate şi să ne prezentăm încă de la primele simptome la medic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Boala care a umplut spitalele din țară. În Bihor numărul cazurilor a ajuns la un record, cel mai mare din ultimii cinci ani