Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Centrul de vaccinare de la ROMEXPO, cel mai mare din țară, devine biserică. România a depășit pragul de 1.000 de noi cazuri de COVID pe zi

Peste o mie de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. 1.800 de bolnavi internaţi. Aproape 250 dintre ei sunt la Terapie Intensivă. Sunt cifre cu care aproape ne-am dezobişnuit. Dar situaţia pare să se înrăutăţească. Asta în timp ce autorităţile nu reuşesc să se înţeleagă, iar vaccinarea bate pasul pe loc. Colac peste pupăză, cel mai mare centru de imunizare din ţară s-a transformat în biserică. 

de Andre Rotaru

la 28.08.2021 , 19:56

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricţie de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate.

Florin Cîţu, premierul României: Restricţii sau altfel de discriminări nu vor rezolva niciodată problema. Eu nu sunt adeptul discriminărilor. 

În timp ce numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, guvernanţii nu-s în stare să se pună de acord pe reguli. Ministrul Sănătăţii vrea să elimine restricţiile pentru vaccinaţi, în timp ce premierul pare mai înţelegător şi mizează pe înţelegere. Doar că vaccinarea bate pasul pe loc. Abia 8.700 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Vezi și

Florin Cîţu, premierul României: ​Vreau să mă asigur că la nivel naţional a rămas capacitatea de vaccinare intactă. 

Pe acelaşi subiect

Doar că socoteala premierului nu prea merge cu realitatea din teren. 

Dacă în primăvară oamenii se călcau în picioare în faţă la ROMEXPO, azi zona pare abandonată. Mai mult, din cel mai mare centru de vaccinare din ţară nu a dispărut doar aglomeraţia, ci şi cabinetele cu totul. 

Andre Rotaru, reporter Observator: În locul celor 8 centre de vaccinare din pavilionul C2 de la ROMEXPO, a început amenajarea unei biserici, unde mâine ar trebui să aibă loc şi prima slujbă.

În interior, au mai rămas doar indicatoarele. Mesele şi frigiderele au fost luate. Zona post-vaccinare e o scenă acum. Iar oamenii care vin să se vaccineze aici se întorc din drum confuzi.

Nici în alte centre de vaccinare nu e mai bine

Andre Rotaru, reporter Observator: Cozile din faţa Circului Metropolitan Bucureşti au dispărut şi nu de acum, ci de o perioadă bună de timp. Medicii de aici spun că sunt zile în care ajung să vaccineze una, cel mult două persoane.

1000 de persoane s-au infectat doar în ultimele 24 de ore. Cele mai multe, peste 130, în Bucureşti. 19 persoane au murit. 4 dintre ele aveau sub 60 de ani. 

Florin Cîţu, premierul României: Urmează o creştere a numărului de cazuri. Am spus tot timpul că ar trebui să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste pandemie.

Specialiştii ne avertizează: ne furăm singuri căciula. 

Adrian Marinescu, medic infecţionist Matei Balş: Dacă rata de vaccinare va fi scăzută, înseamnă că persoanele vulnerabile au un risc real de a face o formă severă.

Cifrele de azi se apropie de cele din luna mai, atunci când, ca urmare a relaxărilor, a fost eliminată obligativitatea purtării măştilor la exterior.

Andre Rotaru Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Centrul de vaccinare de la ROMEXPO, cel mai mare din țară, devine biserică. România a depășit pragul de 1.000 de noi cazuri de COVID pe zi