Antena Meniu Search
x

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia depășește 80%, în timp ce în țară este de circa 30%

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a depășit 80%, a anunțat joi CNCAV.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 17:01

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia depășește 80%, în timp ce în țară este de circa 30%
Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia depășește 80%, în timp ce în țară este de circa 30% - Inquam Photos / Octav Ganea

Organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia a fost tema unei întâlniri în sistem de videoconferință, organizată joi, la care au participat coordonatorii campaniilor din cele două țări. Potrivit unui comunicat al CNCAV, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare. „Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80%”, se arată în comunicat.

"Astăzi, s-a derulat, în sistem de videoconferință, o întâlnire de lucru privind organizarea campaniilor de vaccinare din Romania și Italia. La întâlnire au participat colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, ambasadorul Italiei la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni și coordonatorul campaniei de vaccinare din țara parteneră, domnul general locotenent Figliuolo. În deschiderea întâlniri, președintele CNCAV a prezentat modalitatea de organizare a campaniei de vaccinare, inclusiv din punct de vedere logistic, medical și al comunicării informațiilor de interes către publicul larg.

Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean. Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare.

Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80% cu ambele doze.

Pe acelaşi subiect

Apreciem în mod deosebit deschiderea la colaborare din partea Ambasadei Italiei la București și profesionalismul echipei statului partener în derularea campaniei de vaccinare, precum și modelul de bune practici oferite. Ne exprimăm întreaga recunoștință și toată disponibilitatea pentru dezvoltarea acestei colaborări, în beneficiul siguranței și sănătății publice.", este comunicatul CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală anti-COVID la nivel naţional - circa 30%

Rata de acoperire vaccinală anti-COVID la nivel naţional din total populaţie - 19,3 milioane de locuitori - este de circa 30%, a anunțat marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

"Acoperirea vaccinală la nivel naţional din total populaţie, adică 19,3 milioane de locuitori, populaţie rezidentă, conform Institutului Naţional de Statistică, este de circa 30%, iar din populaţia eligibilă de peste 12 ani - circa 34%. (...) În municipiul Bucureşti, astăzi, rata de acoperire vaccinală este de circa 54,03%. Sunt trei judeţe care au rata de acoperire vaccinală peste 40% - Cluj: 48,75%, Sibiu: 41,87 % şi Constanţa: 41,3 %. Sunt 20 de judeţe care au rată de acoperire vaccinală între 30 % şi 40% şi restul de 18 judeţe care au acoperire vaccinală între 20% şi 30%", a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia depășește 80%, în timp ce în țară este de circa 30%