Antena Meniu Search
x

Consultațiile online, o alternativă la medicina clasică

Ai nevoie de un consult medical, dar nu reușești să-ți faci timp să mergi la o clinică sau te afli într-o locație de unde îți este greu să te adresezi unui. Îți sună cunoscut? Și nouă! De aceea, în funcție de problema cu care te confrunți, un nou tip de medicină poate fi răspunsul la problemele tale sau o soluție în situațiile în care urgențele nu mai pot aștepta, și anume, medicina la distanță sau medicina online.

de Redactia Observator

la 09.09.2020, 10:29

Consultațiile online, o alternativă la medicina clasică
Consultațiile online, o alternativă la medicina clasică - Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Cu aplicațiile de telemedicină, astăzi poți primi servicii de asistență medicală la distanță de la un medic, fără a păși în cabinetul său. Ne-am interesat care ar fi cea mai bună opțiune și pentru noi, nu doar pentru tine și ne-am oprit la Clinica Virtuală, o platformă complexă de consultații virtuale dezvoltată de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA în doar 10 zile, ca răspuns la nevoia de servicii medicale în perioada pandemiei.

De ce să apelezi la o platformă de consultații online?

Nu ți s-a întâmplat să fii blocat în trafic, uitându-te îngrijorat la ceas, pentru că vei întârzia la consultația medicală de la ora 14 :00? Sau poate te-ai lovit nu doar o dată de problemele de sănătate pe care știi că le ai și necesită monitorizare constantă, pentru a nu se agrava? Vestea proastă este că toți ne lovim de ele, vestea bună este că nu ești singur atunci când vei avea nevoie de asistență medicală de oriunde, oricând. Prin consultațiile virtuale, poți beneficia de servicii medicale chiar de la tine de acasă, iar Clinica Virtuală îți oferă cea mai apropiată alternativă de cea clasică, mai ales în momentele în care nu ai timp să te deplasezi. Distanța nu mai este o problemă și chiar dacă ești plecat din țară, poți beneficia de asistență medicală online.

Dacă ești în imposibilitatea de a te deplasa din motive de izolare, dacă știi că suferi de boli cronice sau chiar autoimune, care pot fi ținute sub observație de la distanță sau dacă ai pur și simplu nevoie de opinia unui specialist, de interpretarea analizelor sau de o rețetă medicală, poți apela la unul dintre cei peste 430 de medici din Clinica Virtuală. Aceștia acoperă 40 de specialități medicale, de la medicină generală sau internă, pediatrie, dermatologie, gastroenterologie, diabet și boli de nutriție și multe altele.Clinica Virtuală poți avea grijă de sănătatea ta .

Cum funcționează ?

Lansată în timpul stării de urgență, Clinica Virtuală a fost dezvoltată pentru a veni în întâmpinarea ta și pentru a-ți oferi toate informațiile necesare când vine vorba de programări online. Care sunt avantajele? Îți poți alege singur medicul și intervalul orar la care dorești să aibă loc consultația virtuală și nu numai.

Te poți programa onine, din Contul Meu, din aplicația de mobil REGINA MARIA, pe site-ul https://www.reginamaria.ro/ sau offline, prin call center. Prin conectare în Clinica Virtuală, accesezi contul din portal, fără a fi nevoie să fii abonat la REGINA MARIA. Odată ce te-ai logat, te poți programa în Clinică fără nicio problemă, alegând un medic anume sau orice alt medic disponibil pe specialitatea de care ai nevoie.

Programarea îți va fi confirmată prin e-mail, cu o invitație de întâlnire pe Microsoft Teams, o aplicație pe care o poți descărca gratuit atât pentru desktop, cât și pentru telefon. Vei fi conectat apoi cu medicul în consultația online, doar la un click distanță. După ce consultația se va termina, vei primi pe mail un chestionar de feedback pe care îl poți completa electronic. Poți oferi feedback în legătură cu modul în care s-a desfășurat întâlnirea cu medicul, acordând note și recomandări

Clinica Virtuală nu-ți oferă doar posibilitatea de a te adresa unui medic specialist și de a beneficia de opinia avizată a acestuia, de la distanță, ci îți oferă o experiență digitală completă. Ești mereu conectat la istoricul medical, ai acces permanent la rezultatele analizelor și investigațiilor, la recomandările și indicațiile de tratament acceptate în farmacii pentru procurarea rețetelor prescrise de specialist după o consultație. Toate sunt posibile datorită faptului că platforma integrează toate sistemele operaționale și medicale ale rețelei REGINA MARIA, pentru a facilita accesul la servicii medicale ca în cazul unei consultații fizice.

Fii responsabil în legătură cu starea ta de sănătatea și nu amâna vizita la medic. Ai la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a rezolva orice problemă, iar asistența medicală de care ai nevoie îți este la îndemână din orice colț al lumii prin Clinica Virtuală, o soluție oferită de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Consultațiile online, o alternativă la medicina clasică