Antena Meniu Search
x

Video Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă: "Ne așteptăm la un val 4. Intensitatea și durata depind de cât de bine vom fi protejaţi la acel moment"

Ne aşteaptă un val patru al pandemiei de COVID-19, iar durata şi intensitatea vor depinde de cât de multe persoane se vaccinează. Cel puţin asta spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

de Redactia Observator

la 05.06.2021, 16:51

Vezi și

Oficialul a precizat că este important să ne vaccinăm chiar dacă am avut COVID pentru că există riscul de a ne infecta cu noile tulpini.

"Ne așteptăm la un val 4. Intensitatea și durata depind de cât de bine vom fi protejaţi la acel moment la nivel de colectivitate. Este important să întelegem că nu a trecut această pandemie. Datele din UK arată că cei vaccinați au un risc mult mai scăzut, cel puţin cei cu schemă completă, cel puţin de 20 de ori de a contracta infecţia cu noua tulpină indiană. Cei care au trecut prin infecţia naturală nu sunt la fel de bine protejaţi față de acest risc de a face boala cu noile variante virale", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Experții se așteaptă la un val patru, însă campania de vaccinare se va face simțită

Tot în acest an, la începutul primăverii, profesorul Răzvan Cherecheş, fost consilier onorific al ministrului Sănătăţii, a menţionat că după sezonul cald din acest an va exista un al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Ce va fi diferit însă faţă de valurile trecute este campania de vaccinare, care îşi va face simţită efectele. "Atunci chiar va face diferenţa vaccinul. În acel moment vom avea un val patru, dar nu vom ajunge în momentul în care să fie inundate secţiile de terapie intensivă”, a declarat Răzvan Cherecheş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă: "Ne așteptăm la un val 4. Intensitatea și durata depind de cât de bine vom fi protejaţi la acel moment"