Antena Meniu Search
x

Video Copiii care au auzit doar "Nu": operaţiile costisitoare care le pot salva vieţile

Au venit pe lume cu inimi bolnave și, în jurul lor, aud doar "Nu". Să nu alerge, să nu obosească și, pe cât se poate, să nu răcească. Cel puțin șase asemenea copii au acum ocazia să fie operați gratuit de medici din Marea Britanie care vin la Bucureşti special pentru ei. Este însă nevoie de fonduri pentru tratamente și consumabilele folosite în timpul operațiilor și la ATI. Putem ajuta împreună aceşti copii dacă donăm doi EURO prin SMS la numărul 8848!

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 14:13

Vezi și

Filip și Maria nu se cunosc. Îi despart 650 de kilometri, și 12 ani de viață. Filip trăiește la Nădlac, Maria la Gura Humorului. Pe Filip și Maria îi unesc suferința, amândoi au inimi bolnave, viața ca într-un acvariu, iubirea infinită a părinților și speranța. "E foarte greu sa-i explic unui copil tu esti deja adult si batran, asa te-ai nascut!", a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip. Printre primele vorbe învățate de Filip, cuvântul "nu" a fost la loc de cinste. Și încă este. "Imi place sa fac sport dar nu pot sa fac pentru ca am probleme cu inima, cu valva", a declarat Filip.

Britanicii vor opera pro bono în săli de chirurgie puse gratuit la dispoziție

"La un moment dat, efectiv, dormea cu mingea in pat pentru ca, baiat fiind, doreste sa faca lucrurile astea pe care nu poate sa le faca", a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip. În camera ordonată a lui Filip se văd bine pasiunile lui: cărțile, mașinuțele și posterele cu muzicanti. "Nu poate sa tina instrumentul, nu poate sa traga de el", a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip.  Filip s-a născut cu malformație cardiacă, una pe care a dus-o până acum pe picioare dar care este nevoie să fie reparată.  Pentru el, operația pe cord deschis este singura soluție. "Asta e o boala de varsta adulta, cand deja esti adult și obosit si ai trecut prin toate. Fiind o valva malformata, pentru ca este malformata, ea nu inchide si nu deschie, ea trebuie schimbata", a declarat Ştefania Iaroş, mama lui Filip.

Aceleași frământări și la 650 de kilometri distanță de Filip, undeva aproape de Gura Humorului. "E deosebita, e minunată, e scumpă", a declarat Ana Monoran, mama Mariei. Maria are un an și două luni și este al șaptelea copil al soților Monoran. Părinții știau înainte de a se naște că Măriuța lor va avea probleme de sănătate dar, oameni credincioși și iubitori de copii, au refuzat ideea unui avort. "Nu ne-a intristat atat de tare Sindromul Down pe noi. Noi l-am acceptat și il acceptam cu bucurie, nu-i problema! Dar ce ne-o intristat cel mai tare e faptul ca oricand viata ei se poate opri", a declarat Dumitru Monoran, tatăl Mariei.

Inima mică a Măriuței are două găuri mari care nu se lăsat închise prin tratament medicamentos.  "De asta ea nu ia în greutate, ea nu sta în șezut, pt că inima nu pompează cat ii trebuie", a declarat Dumitru Monoran, tatăl Mariei. Medicii care îi au în grijă pe acești copii le-au recomandat părinților să facă operațiile acum, la final de ianuarie, început de februarie când la București vine, din Marea Britanie, o echipă medicală complexă pentru a opera mai mulți copii români cu inimi bolnave.

Britanicii vor opera pro bono în săli de chirurgie puse gratuit la dispoziție de una dintre cele mai mari rețele medicale private de la noi. Este nevoie doar de banii care să le asigure acestor copii tratamentele și consumabilele din timpul operației și apoi din ATI. Sumele pentru inimi reparate sunt mari, timpul este scurt. "Ma gandesc in felul urmator: ca niciun parinte sa nu-si ingroape copiii. Copiii trebuie sa ingroape pe parinti… alta dorinta nu am!", a declarat Dumitru Monoran, tatăl Mariei. Șansa acestor copii depinde acum de generozitate. Îi puteti ajuta donand 2 EURO prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat ȘI acestor copii aflați de acum în grija Fundației Mereu Aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Copiii care au auzit doar "Nu": operaţiile costisitoare care le pot salva vieţile