Antena Meniu Search
x

Creșterea numărul de cazuri poate aduce restricții în România. Raed Arafat: "Aşteptăm să vedem cum evoluează situaţia"

Am avut săptămâna cu cele mai multe cazuri de infectări de la începutul pandemiei. Cifrele tot mai mari, din ultima perioadă, pun autorităţile în situaţia de a lua în calcul şi situaţiile dramatice.

de Redactia Observator

la 13.07.2020, 14:12

Vezi și
  • OMS anunţă că ţările ar trebui să ia în calcul noi restricţii.
  • La nivel global a fost înregistrat un număr record de infectări.

Este luată în considerare inclusiv impunerea de noi restricţii, dacă situaţia din ţara noastră se înrăutăţeşte. Vor fi, însă, vizate doar anumite zone.

Totul depinde de cifre, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă vor arăta o creştere tot mai mare, măsurile vor fi impuse.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că ţările ar trebui să ia în calcul noi restricţii, având în vedere că, la nivel global, a fost înregistrat un număr record de infectări.

Raed Arafat, Secretat de Stat MAI: Nu cred că se vor mai lua măsuri de restricţie naţionale la acest moment pentru că există diferenţă între zone, dar dacă se vor impune luarea unor măsuri pe anumite zone, pe anumite locaţii, acest lucru se va face. Scenariul nostru negativ este să ajungem într-adevăr să depăşim capacitatea noastră la nivelul sistemului sanitar şi să avem un număr mare de cazuri care necesită terapie intensivă să nu putem să facem faţă. La acest moment există capacitate de tratament şi aşteptăm să vedem cum evoluează situaţia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Creșterea numărul de cazuri poate aduce restricții în România. Raed Arafat: "Aşteptăm să vedem cum evoluează situaţia"