Antena Meniu Search
x

Crucea Roşie critică ”egoismul și abordarea oarbă” a țărilor dezvoltate în privința vaccinării: ”Omicron e dovada supremă”

Apariţia variantei Omicron a coronavirusului este ”dovada supremă” a pericolului inegalităţilor în faţa vaccinării în întreaga lume, a afirmat, vineri, preşedintele Crucii Roşii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.12.2021, 21:37

Crucea Roşie critică ”egoismul și abordarea oarbă” a țărilor dezvoltate în privința vaccinării: ”Omicron e dovada supremă”
Crucea Roşie critică ”egoismul și abordarea oarbă” a țărilor dezvoltate în privința vaccinării: ”Omicron e dovada supremă” - Profimedia Images

”Comunitatea științifică a avertizat în mod repetat comunitatea internaţională cu privire la riscurile apariției unor variante noi în locurile cu rate de vaccinare foarte scăzute”, a declarat Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (FICR), într-un interviu la Moscova, potrivit AFP.

Cifrele ONU arată că aproximativ 65% dintre locuitorii din ţările dezvoltate au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, comparativ cu doar 7% în ţările mai puţin dezvoltate.

Ţările occidentale au fost acuzate că fac stocuri de vaccinuri, iar OMS le-a recomandat să nu se grăbească să administreze o a treia doză, în condițiile în care milioane de oameni din întreaga lume nu au primit încă prima doză.

Președintele Crucii Roşii critică abordarea ”oarbă” a comunității occidentale în privința vaccinării

Pe acelaşi subiect

”Este o abordare egoistă din partea comunităţii occidentale şi o abordare cu adevărat oarbă”, a criticat vineri Francesco Rocca.

”Este de necrezut că încă nu realizăm cât de interconectaţi suntem. Acesta este motivul pentru care numesc varianta Omicron 'dovada supremă' a inegalităţilor în vaccinare'', a explicat Francesco Rocca.

Supertulpina de coronavirus, Omicron, a fost raportată pentru prima dată în Africa de Sud pe 24 noiembrie și este acum prezentă în tot mai multe țări de pe glob.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Crucea Roşie critică ”egoismul și abordarea oarbă” a țărilor dezvoltate în privința vaccinării: ”Omicron e dovada supremă”