Antena Meniu Search
x

ROVaccinare, soluţia împotriva Omicron: Varianta se răspândeşte, dar știm ce putem face

România este în alertă pentru că varianta Omicron a coronavirusului este mult mai contagioasă şi în curând se va răspândi şi în ţara noastră, fiind doar o chestiune de timp, spun autorităţile, până când vom avea prima confirmare de infecţie cu noua tuplină. ROVaccinare atrage însă atenţia că ştim deja ce trebuie să facem.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 17:15

Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face
Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face - Facebook ROVaccinare

Săptămâna viitoare vom afla dacă pasagerii care s-au întors din Africa de Sud sunt sau nu infectaţi cu super-tulpina Omicron, despre care medicii cred că va aduce valul 5 al pandemiei în România. Între timp, în spitale se fac pregătiri pentru valul 5 al pandemiei.

În contextul răspândirii variantei Omicron, dar şi a problemelor cauzate de varianta Delta, pagina de Facebook ROVaccinare a anunţat că românii ştiu deja ce pot face pentru a controla transmiterea Covid-19.

ROVaccinare aminteşte că unele lucruri nu se schimbă şi face un îndemn către oameni să respecte normele de igienă şi de protecţie sanitară.

Ce putem face pentru a opri răspândirea Omicron

Pe acelaşi subiect

"Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face pentru a controla transmiterea #COVID19, iar aceste lucruri nu s-au schimbat:

  • Vaccinează-te;
  • Poartă mască;
  • Păstrează distanța fizică de 1m;
  • Curăță-te frecvent pe mâini;
  • Aerisește bine, evită spațiile aglomerate și închise;
  • Testăm, urmărim contacții, luăm măsuri de izolare și carantină.

Sursa: World Health Organization Office for Romania via Facebook ROVaccinare.

Cercetătorul-șef de la OMS: Omicron este mai infecțioasă, nu trebuie să ne panicăm

Omul de știință șef al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a declarat vineri pentru Reuters că, în timp ce noua variantă de coronavirus, Omicron, pare a fi foarte transmisibilă, răspunsul corect este să fim pregătiți, precauți și fără panică.

Totodată Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat țările să-și sporească capacitatea de asistență medicală și să-și vaccineze oamenii pentru a lupta împotriva Omicron, spunând că restricțiile de călătorie ne pot câștiga timp, dar singure nu reprezintă răspunsul. Deși și-a închis granițele călătorilor din Africa de Sud, Australia a devenit cea mai recentă țară care a raportat transmiterea comunitară a noii variante, la o zi după ce Omicron a fost depistate în cinci state din SUA. Omicron a ajuns în Asia, Africa, America, Orientul Mijlociu și Europa, plus în șapte din cele nouă provincii din Africa de Sud, unde a fost identificat pentru prima dată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » ROVaccinare, soluţia împotriva Omicron: Varianta se răspândeşte, dar știm ce putem face