ROVaccinare, soluţia împotriva Omicron: Varianta se răspândeşte, dar știm ce putem face
România este în alertă pentru că varianta Omicron a coronavirusului este mult mai contagioasă şi în curând se va răspândi şi în ţara noastră, fiind doar o chestiune de timp, spun autorităţile, până când vom avea prima confirmare de infecţie cu noua tuplină. ROVaccinare atrage însă atenţia că ştim deja ce trebuie să facem.
![Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face](https://img.observatornews.ro/0/2021/12/3/448602/rovaccinare-dc2412fe.webp?w=430&f=2&v=2)
Săptămâna viitoare vom afla dacă pasagerii care s-au întors din Africa de Sud sunt sau nu infectaţi cu super-tulpina Omicron, despre care medicii cred că va aduce valul 5 al pandemiei în România. Între timp, în spitale se fac pregătiri pentru valul 5 al pandemiei.
În contextul răspândirii variantei Omicron, dar şi a problemelor cauzate de varianta Delta, pagina de Facebook ROVaccinare a anunţat că românii ştiu deja ce pot face pentru a controla transmiterea Covid-19.
ROVaccinare aminteşte că unele lucruri nu se schimbă şi face un îndemn către oameni să respecte normele de igienă şi de protecţie sanitară.
Ce putem face pentru a opri răspândirea Omicron
- Propunerea INSP: Test PCR negativ obligatoriu la intrarea în țară, indiferent de zona din care se călătorește....
- Medicii din toată ţară sunt în alertă şi se pregătesc de valul 5 al pandemiei: când vom afla dacă România...
- Cercetătorii au descoperit ce tip de pastile contraceptive prezintă cel mai mare risc de infarct sau AVC
- Sistemul medical care emite reţete compensate şi gratuite este nefuncţional. Timpi mari de aşteptare în cabinete...
- Tratament revoluţionar împotriva cancerului. Oamenii de ştiinţă au descoperit o terapie care atacă tumorile
"Variantele #Omicron și Delta se răspândesc, dar știm ce putem face pentru a controla transmiterea #COVID19, iar aceste lucruri nu s-au schimbat:
- Vaccinează-te;
- Poartă mască;
- Păstrează distanța fizică de 1m;
- Curăță-te frecvent pe mâini;
- Aerisește bine, evită spațiile aglomerate și închise;
- Testăm, urmărim contacții, luăm măsuri de izolare și carantină.
Sursa: World Health Organization Office for Romania via Facebook ROVaccinare.
Cercetătorul-șef de la OMS: Omicron este mai infecțioasă, nu trebuie să ne panicăm
Omul de știință șef al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a declarat vineri pentru Reuters că, în timp ce noua variantă de coronavirus, Omicron, pare a fi foarte transmisibilă, răspunsul corect este să fim pregătiți, precauți și fără panică.
Totodată Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat țările să-și sporească capacitatea de asistență medicală și să-și vaccineze oamenii pentru a lupta împotriva Omicron, spunând că restricțiile de călătorie ne pot câștiga timp, dar singure nu reprezintă răspunsul. Deși și-a închis granițele călătorilor din Africa de Sud, Australia a devenit cea mai recentă țară care a raportat transmiterea comunitară a noii variante, la o zi după ce Omicron a fost depistate în cinci state din SUA. Omicron a ajuns în Asia, Africa, America, Orientul Mijlociu și Europa, plus în șapte din cele nouă provincii din Africa de Sud, unde a fost identificat pentru prima dată.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰