Antena Meniu Search
x
LIVE

Propunerea INSP: Test PCR negativ obligatoriu la intrarea în țară, indiferent de zona din care se călătorește. DSU: ”Măsura este reanalizată”

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, vineri, într-un comunicat, că autoritățile reanalizează posibilitatea de a cere tuturor persoanelor care intră în țară, indiferent de zona de risc epidemiologic din care provin, să prezinte un test PCR negativ, după ce INSP a propus acest lucru, pe fondul îngrijorărilor privind răspândirea variantei Omicron. 

De Ana Maria Ghiarasim la 03.12.2021, 17:43
Autoritățile ar putea să le ceară tuturor persoanelor test PCR negativ la intrarea în țară. DSU: ”Măsura este reanalizată, la propunerea INSP”
Autoritățile ar putea să le ceară tuturor persoanelor test PCR negativ la intrarea în țară. DSU: ”Măsura este reanalizată, la propunerea INSP” - Shutterstock

DSP precizează că în data de 2 decembrie 2021, având in vedere incertitudinile privind gradul de răspândire a noii variate Omicron la nivel mondial, precum și posibilitatea de infectare a persoanelor trecute prin boală sau vaccinate cu schemă completă, Institutul Național de Sănătate Publică a trimis către Departamentul pentru Situații de Urgență și către Ministerul Sănătății o adresă prin care propune ca “intrarea pe teritoriul național sa se facã doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte, indiferent de zona de risc epidemiologic din care sosesc călătorii”.

Măsura ar putea fi luată pe fondul îngrijorărilor privind răspândirea variantei Omicron

Dată fiind această propunere venită din partea INSP, Departamentul pentru Situații de Urgență a urmărit de o manieră prioritară ca acest aspect să fie discutat în cadrul ședinței CNSU de astăzi, venind de asemenea cu un proiect de hotărâre, elaborat în baza propunerilor agreate atât de către Ministerul Sănătății, cât și de către specialiștii din cadrul INSP.

Pentru corecta informare a opiniei publice, suntem nevoiți să reiterăm încă o dată faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență, conform competențelor instituționale, încă de la debutul pandemiei de COVID-19 a elaborat  direcții de acțiune, în baza propunerilor venite din partea  specialiștilor de sănătate publică, care mai apoi au fost discutate și implementate sau nu, în cadrul forului superior, respectiv, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Rafila și Arafat, contre în ședința de Guvern pe testele obligatorii la intrarea în țară

Referitor la informațiile venite “pe surse” privind “disensiunile” care ar fi avut loc în cadrul ședinței de guvern de astăzi, precizăm că ele sunt departe de a fi adevărate iar în urma prezentării propunerii inițiale avizate de către specialiști, detaliată anterior, la nivelul Guvernului, în urma discuțiilor care au avut loc, s-a stabilit reanalizarea acestui aspect de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Propunerea INSP: Test PCR negativ obligatoriu la intrarea în țară, indiferent de zona din care se călătorește. DSU: ”Măsura este reanalizată”