Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cu ce ser poţi face doza booster dacă te-ai vaccinat cu Johnson&Johnson

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot face doza booster cu un ser ARN mesager precum Pfizer sau Moderna, însă vor putea face rapelul și cu același ser dacă doresc. Începând de luni, 8 noiembrie românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot merge să facă rapelul.

de Mihaela Uretu

la 08.11.2021 , 17:22

De luni, 8 noiembrie, persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson pot face rapelul fie cu Pfiezer sau Moderna, fie cu  Johnson & Johnson De luni, 8 noiembrie, persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson pot face rapelul - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot merge de luni, 8 noiembrie să facă doza booster cu un ser pe bază de ARN mesager, Pfizer sau Moderna dacă au mai mult de șase luni de la inoculare. Alternativ, ei pot opta pentru același vaccin cu care s-au imunizat prima dată. Astfel, cei care doresc vor putea să facă rapelul tot cu Johnson&Johnson.

Potrivit reprezentanţilor companiei, studiile arată că ar fi eficient împotriva noilor variante, precum Delta și Lambda. Vaccinarea cu o a doua doză de vaccin anticovid Johnson & Johnson - la şase luni de la prima doză - creşte ”de nouă ori” nivelul anticorpilor, potrivit altui studiu J&J, şi ”de 12 ori”, la patru săptămâni după rapel.

De luni, 8 noiembrie, persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson pot face rapelul

Articolul continuă după reclamă

“Reamintesc cu această ocazie că începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson şi care au mai mult de şase luni, se pot vaccina şi cu doza de rapel, de prima intenţie cu un vaccin pe bază de ARn mesager, alternativ pot opta şi pentru vaccinul de la Johnson & Johnson”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Pe acelaşi subiect

Vaccinul Johnson & Johnson este administrat în aproape 45 de țări ale lumii şi a fost precalificat de OMS și aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului.

Valeriu Gheorghiţă a mai precizat şi că dacă menţinem ritmul de vaccinare până la finalul anului România poate ajunge la 9,5 milioane de persoane vaccinate cu prima doză. “Dacă menţinem ritmul actual de vaccinare până la finalul acestui an am putea să ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populaţia eligibilă a României peste 12 ani. Aşa încât împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul acestui an la o imunitate de grup de peste 75%”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cât de eficiente sunt booster-ele Pfizer și Moderna

A treia doză de booster de vaccin anti-COVID Pfizer făcută persoanelor vaccinate deja cu schema completă reface protecția imunitară la cotele cele mai înalte obținute imediat după cea de-a doua doză, arată datele unui studiu realizat către cei de la Pfeizer. În ceea ce privește booster-ul de la Moderna, acesta crește de 17 ori numărul de anticorpi împotriva variantei Delta, conform unei analize a celor de la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite ale Americii. 

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.

- vaccinurile reduc semnificativ riscul de infecție;

- vaccinurile reduc considerabil riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;

- vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;

- vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;

- vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.

De la ultima raportare au fost vaccinate 89.929 persoane, dintre care 45.204 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson.  

De la debutul campaniei de vaccinare au fost folosite 13.094.503 doze de vaccin, iar 6.486.305 persoane au schema completă.  

Mihaela Uretu Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Cu ce ser poţi face doza booster dacă te-ai vaccinat cu Johnson&Johnson