Antena Meniu Search
x

Video Cum se vede vaccinarea la sate. Centrul din Ighiu, vizitat mai mult de orășeni. Localnică: ”Nu mă vaccinez și nu o să îmi las nici familia”

Primul centru de vaccinare rural din judeţul Alba s-a deschis în localitatea Ighiu. Şi chiar dacă locanicii nu se înghesuie să îi treacă pragul, români dornici să se imunizeze sunt. Orăşenii vin aici de la zeci de kilometri distanţă pentru a fi vaccinaţi cu serul dorit.  Și la nivel naţional, conform predicţiilor, rata de vaccinare la sat este cam la jumătate faţă de cea din restul ţării.

de Irina Munteanu

la 22.04.2021, 16:01

Vezi și

Centrul de vaccinare de la Ighiu s-a deschis de câteva zile. Iar cei vin să se imunizeze sunt, în mare parte, orăşeni care îşi doreau să primească serul administrat aici. 

Reporter: ”Ce inseamnă pentru tine faptul că ai facut vaccinul?”

Tânăr: ”Inseamnă că particip activ la stoparea acestei pandemii, ca toate lucrurile să revină înapoi la normal, să ne putem bucura de un concert, o ieșire cu prietenii, orice lucru aparent banal pe care acum nu îl mai putem face.”

Femeie din Alba Iulia: ”Am venit pentru prima doza de vaccin Covid. Cu cât mai multa lume se vaccinează, se relaxează și restricțiile și asupra sistemului medical. Sunt din Alba Iulia.”

Pe acelaşi subiect

Femeie din Cluj: ”Pentru că am vazut că se întinde vaccinarea la Cluj. E o traumă asta, tot ce trăim acum, să vorbești cu masca, să nu poți să mergi la biserică de Paști, să nu poți face nimic de fapt.”

Traian Rusu - primarul comunei Ighiu: ”Am deschis pentru cetățenii comunei, județului, României de fapt. Oricine vrea să se programeze la centrul nostru e binevenit. Singura soluție pentru a ieși din acest impas este vaccinarea populației.”

Dacă în prima zi de la deschidere doar zece persoane au venit la vaccinare, a doua zi au fost în jur de de 30 de doritori. Asta înseamă aproximativ un sfert din capacitatea centrului unde se pot face până la 96 de imunizări pe zi. 

Elena Danciu, coordonator centru vaccinare: ”Vaccinarea se face pe baza programarii pe platformă. Numărul nu este foarte mare pentru început, dar pe lista de vaccinare observăm că populația este în creștere și avem persoane din Cluj, Alba, județele învecinate care se vaccinează cu vaccinul pe care și-l doresc. Primele acceptate din listă sunt persoanele vârstince, sperăm să meargă treaba și să avem persoane doritoare de vaccinare.” 

Cu toate acestea, în comună, încă sunt persoane care nu vor să se imunizeze împotriva Covid. Sunt convinse că virusul nu le poate face rău. 

Localnic: ”Pe de o parte bun, pe de o parte rău. Cine vrea să meargă să se vaccineze, să meargă, eu nu o să mă vaccinez, am avut Covidul, acum încerc să mă recuperez.”

Localnică: ”Nu mă vaccinez și nu o să îmi las nici familia să se vaccineze. Noi așa am hotărât.”

Localnic: ”Foarte bine că s-a deschis. Aia care nu vor să se vaccineze sunt nebuni.”

Programarea la centrul de la Ighiu se face prin platforma naţională de vaccinare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Cum se vede vaccinarea la sate. Centrul din Ighiu, vizitat mai mult de orășeni. Localnică: ”Nu mă vaccinez și nu o să îmi las nici familia”