Antena Meniu Search
x

Cuplurile îndrăgostite tind să mănânce mult și să se îngrașe (studiu)

Dragostea trece prin stomac! Nu este doar un proverb românesc. E un fapt demonstrat de cercetătorii americani. Potrivit lor, cuplurile îndrăgostite au tendinţa să acumuleze în greutate.

de Redactia Observator

la 05.02.2019, 19:55

Vezi și

Dragostea trece prin stomac! Nu este doar un proverb românesc. E un fapt demonstrat de cercetătorii americani. Potrivit lor, cuplurile îndrăgostite au tendinţa să acumuleze în greutate. Asta pentru că preiau anumite obiceiuri de la parteneri. Plus că scot aspectul fizic de pe lista de priorităţi.

Dragostea nu e compatibilă cu silueta. O spun chiar cercetătorii americani care au realizat mai multe studii pentru a demonstra această ipoteză. În urma unui studiu realizat la o Universitate din Carolina de Nord - la care au luat parte 8.000 de oameni - cercetătorii au concluzionat că doamnele acumulează în medie 10 kilograme în primii 5 ani de căsnicie, în timp ce femeile nemăritate, dar îndrăgostite, doar 5 kilograme. Bărbaţii - în schimb - se îngraşă de îndată ce îşi cunosc sufletul pereche. 

Un alt studiu arată - în schimb - că oamenii iau în greutate doar atunci când sunt îndrăgostiţi. Iar asta pentru că nu mai acordă atât de multă importanţă aspectului fizic. În schimb, cei stau în căsnicii nefericite riscă să piardă în greutate. Pentru că nu mai petrec atât de mult timp în compania partenerului, prin urmare nu îi mai preiau din obiceiurile alimentare. 

Cercetătorii susţin, însă, că în ciuda kilogramelor acumulate, iubirea i-a determinat pe mulţi oameni să renunţe la ţigări şi alcool. Totul de dragul partenerului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Cuplurile îndrăgostite tind să mănânce mult și să se îngrașe (studiu)