Antena Meniu Search
x

Răspunsuri şi explicaţii în online de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a solictat să i se adreseze întrebările care îi preocupă pe români în mediul online, pe pagina sa de Facebook.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 12:32

Vezi și
  • Mulţi vârstnici au adresat întrebări.
  • Primul live a fost realizat în miezul nopţii.

Acesta a strâns peste 800 de comentarii, iar mai apoi ministrul a răspuns la cele mai populare întrebări, printr-un live realizat în miezul nopţii, care a fost urmărit de peste 20 de mii de români.

La postarea ministrului de pe Facebook cele mai multe întrebări au venit din partea persoanelor de peste 65 de ani. Curiozitatea principală a acestora a fost dacă programul în care pot ieşi din locuinţe se va schimba după data de 15 mai.

Marcel Vela, Minstrul Afacerilor Interne: Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11:00-13:00 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat în prima parte a zilei. Luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază.

O altă curiozitate a românilor a fost legată de plecările în străinătate.

Marcel Vela, Minstrul Afacerilor Interne: Vom stabili la momentul potrivit în 15 mai, pentru că va fi în funcţie de evoluţia pandemiei la nivel european, la nivel internaţional şi în acelaşi timp în urma unei evaluări la nivel naţional, la nivel local vor fi porbabil condiţii de relaxare şi spre transportul către statele din Europa, fie că este transport de persoane pe varianta rutieră sau pe varianta aeriană.

După stimulentul de risc oferit medicilor, autorităţile se gândesc acum la un stimulent şi pentru pompierii, poliţiştii sau jandarmii.

Marcel Vela, Minstrul Afacerilor Interne: Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental şi la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit, şi cu Ministerul de Finanţe, evident, cuantumul coeficientului stimulentului de risc. Din punctul meu de vedere, nu va fi la nivelul medicului.

Dacă după data de 15 mai multe dintre reguli se pot relaxa, nunţile românilor se vor oficia cu maximum 8 persoane.

Marcel Vela, Minstrul Afacerilor Interne: Din punctul meu de vedere, cred că nu va fi momentul unei relaxări generale, astfel încât să poată avea loc evenimente cu sute de persoane. În primele luni, după 15 mai, nu vom putea avea o relaxare, o permisivitate în acest domeniu. În august cred că va fi o relaxare cu mai multe persoane, nu cu sute, evident.

Prin live-ul realizat, ministrul Afacerilor Interne a ţinut să transmită încă un mesaj care să îi responsabilizeze pe români.

Marcel Vela, Minstrul Afacerilor Interne: Depinde de noi, de fiecare român ca în 15 mai să fim în situaţia în care se pot relaxa unele condiţii. Adică până pe 15 mai trebuie să respectăm toate condiţiile astfel încât România să fie într-o pantă descendentă.

În încheierea intervenţiei pe pagina de socilizare, ministrul le-a transmis internauţilor că aşteaptă în continuare întrebări pe pagina sa de facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Sanatate » Răspunsuri şi explicaţii în online de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela