Antena Meniu Search
x

Video Dispozitivul de 200 de lei care îţi permite să-ţi monitorizezi sănătatea. Ce măsoară şi cât de precis e

Dispozitivele inteligente care ne măsoară sănătatea sunt tot mai populare. Mulţi le folosesc pentru a afla de câte ori bate inima pe minut sau câți pași au făcut. Modelele mai noi merg un pas mai departe și pot face și un EKG sau pot măsura tensiunea arterială. Însă specialiştii avertizează, nu ar trebui să înlocuim medicul cu dispozitivele de ultimă generaţie.  

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 10.01.2024, 21:03

Vezi și

După telefon, ceasul inteligent este cel mai popular gadget, iar asta pentru că are numeroase funcţii ce ţin de sănătate. "Afară, când alerg, îmi înregistrează antrenamentul şi traseul şi pot să ştiu cu siguranţă în cât timp am făcut un kilometru, care mi-e ritmul şi după aceea mă ghidez", spune un român.

Cât de eficient e ceasul digital

Ceasul digital poate număra paşii, măsoară caloriile, pulsul şi ajută chiar la monitorizarea somnului. Pentru atleţi şi sportivi, este un accesoriu nelipsit la antrenamente.

"O să facem un test de heart rate să vedem dacă pulsul este acelaşi pe care eu îl am acum la mână şi pe bandă, să vedem după două minute. La cât ajunge, la cât urcă, dacă este la fel de eficient şi ne arată ceea ce vedem, cu ceea ce e şi la mână. Avem 99 heart rate-uri pe bandă, iar la mână avem 100. Deci nu este foarte mare diferenţa", arată Costel Cosloc, antrenor fitness.

Pe acelaşi subiect

"Dacă avem probleme de inimă sau probleme cardiace, în momentul în care venim la sală, ne intereseaza foarte mult un ceas care sa ne arate exact pulsul", adaugă Costel Cosloc, antrenor fitness. 

Ce ne arată un cântar inteligent

Unele modele pot măsura tensiunea arterială şi se laudă chiar cu electrocardiograme. Şi nu doar ceasurile ne ajută să ne monitorizăm sănătatea. Cântarele digitale oferă zeci de informaţii despre corpul nostru. 

"Cântarele inteligente analizează structura corpului şi pot stoca datele pe telefonul mobil. Un astfel de cântar poate măsura procentul de grăsime şi apa din corp, greutatea musculară, masa osoasă sau chiar metabolismul, iar preţul este de 200 de lei", transmite Ana Grigore, reporter Observator.

Însă specialiştii avertizează, nu ar trebui să înlocuim medicul cu gadgeturile de ultimă generaţie. "În niciun caz eu nu trebuie să îmi pun singur diagnosticul. Sunt foarte mulţi parametri pe care îi poţi măsura, îţi poţi da seama că e posibil să ai o problemă, care te trimit la medic", Mihail Pautov, medic.

Pe de altă parte, specialiştii spun că nu este indicat să apelăm la medic de fiecare dată când parametrii indicaţi de aceste dispozitive nu se încadrează în valorile normale de sănătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Dispozitivul de 200 de lei care îţi permite să-ţi monitorizezi sănătatea. Ce măsoară şi cât de precis e