Antena Meniu Search
x

Video Dosar penal după ce o femeie a pretins că spitalul modular din Piatra Neamţ, ocupat la capacitate maximă, este gol. "Uitaţi, stă degeaba"

Poliţia Judeţeană Neamţ anunţă că a început o anchetă pentru comunicarea sau răspândirea de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, în cazul unei femei care a transmis pe Facebook imagini cu exteriorul spitalului modular de la Piatra Neamţ, susţinând că în unitatea respectivă nu se află nimeni. De fapt, toate cele 26 de paturi sunt ocupate de pacienţi.

De Redactia Observator la 19.10.2021, 17:26
Pe Facebook, într-o transmisiune live, o femeie se plimbă în jurul spitalului modular din Piatra Neamţ şi afirmă că acesta este gol
Pe Facebook, într-o transmisiune live, o femeie se plimbă în jurul spitalului modular din Piatra Neamţ şi afirmă că acesta este gol - Captură video Facebook

În timp ce bilanţul COVID reflectă o realitate tragică pentru România, o serie de imagini şi informaţii contradictorii influenţează opinia publică pe reţelele de socializare. Libertatea prezintă marţi, 19 octombrie, cazul spitalului modular din Piatra Neamţ, care a ajuns în miezul controverselor în urma unui videoclip postat pe Facebook. Unitatea medicală a fost montată de ONG-ul "Dăruiește Viață”, după ce secția ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamț a ars în noiembrie 2020.

Videoclip viral: Spitalul modular din Piatra Neamţ "stă degeaba"

Potrivit sursei citate, duminică, 17 octombrie, Oana Gheorghiu, fondatoarea ONG-ului "Dăruieşte Viaţă", a sesizat că pe Facebook a apărut, într-o transmisiune live, o persoană care se plimbă în jurul spitalului modular din Piatra Neamţ şi afirmă că acesta este gol, relatează news.ro. În imagini, o femeie spune că a ajuns "în curtea Spitalului Municipal din Piatra Neamţ, aşa, printr-o minune, nu ştiu de ce. Şi mă uitam că spitalul modular numărul 2 Piatra Neamţ ... Nu e nimeni pe-acolo." Aceasta înaintează printre maşinile parcate, insistând că totul e pustiu. Întrebată de un bărbat pentru cine filmează, răspunde că imaginile sunt pentru uz propriu. "Uitaţi, spital modular. Care stă degeaba", subliniază ea.

Pe acelaşi subiect

Reacţia medicilor: Toate cele 26 de paturi sunt ocupate

Dar imaginile trimise de medici, din interiorul spitalului modular, contrazic spusele femeii. Potrivit Oanei Gheorghiu şi personalului medical, toate cele 26 de paturi sunt ocupate.

Poliţia Judeţeană Neamţ a transmis, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra Neamţ, că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun. Poliţiştii din Neamţ au întocmit şi un dosar penal în urma evenimentelor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Dosar penal după ce o femeie a pretins că spitalul modular din Piatra Neamţ, ocupat la capacitate maximă, este gol. "Uitaţi, stă degeaba"