Video Durează mai puţin de o oră, iar pacienţii se recuperează în timp record. Intervenţia care este acum posibilă şi în România
Mai puţin de o oră - atât durează operaţia pentru schimbarea articulaţiei şoldului şi, după trei săptămâni de la intervenţie, oricine îşi poate relua viaţa fară niciun fel de problemă.
- Noile tehnologii medicale au schimbat cu totul chirurgia ortopedică.
Vorbim despre intervenţii minim invazive, foarte cunoscute în Germania şi care sunt posibile acum şi în România.
În spatele noilor dispozitive medicale sunt zeci de ani de studii şi cercetare. Cu aşa proteze, nici nu este de mirare că intervenţiile chirurgicale sunt minim invazive, iar rezultatele sunt peste aşteptări de fiecare dată. Medicul Robert Apostolescu realizează zeci de astfel de operaţii în fiecare lună.
Robert Apostolescu, medic primar ortoped, supraspecializat în protezarea şoldului: "În timpul procedurii nu este secţionat niciun muşchi sau tendon. Recuperarea este mult mai rapidă decât protezarea clasică a şoldului. Pacientul se poate da jos din pat de-a doua zi."
Pacienţii se recuperează în timp record
Intervenţia durează de la 45 de minute la maximum o oră. Şi rezultatele se văd imediat.
Pacient: "M-am recuperat în timp record. Merg foare uşor. Aproape fără cârje după 3 zile."
Intervenţia este aproape fără niciun risc, astfel uşurează şi munca celor care asigură recuperarea pacienţilor.
Marjan Mihajlov, kinetoterapeut: "Din prima zi începem să ne mobilizăm, reluăm mersul. Pacienţii nu acuză dureri, durerile sunt foarte mici, mobilitatea foarte bună. La 3 săptămâni se pot deplasa fără dispozitivele medicale de ajutor."
O astfel de proteză are o durată de viaţă de până la 25 de ani. Depinde, însă, şi de activitatea pacientului care ar trebui să evite, spre exemplu, sporturile de impact. Singurii pacienţi care nu pot face o astfel de intervenţie sunt cei supraponderali.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰