Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, lămuriri despre măsurile ce se vor lua dacă Bucureştiul trece de 4 la mie: "Închidem magazinele la ora 18:00 doar dacă vom fi la 6 mie"

Bucureştiul se apropie vertiginos de pragul de 4 infectări la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 23.09.2021, 11:43

Florin Cîţu, lămuriri despre măsurile ce se vor lua dacă Bucureştiul trece de 4 la mie: "Închidem magazinele la ora 18:00 doar dacă vom la fi la 6 mie"

Rata de incidenţă a ajuns astăzi, 23 septembrie, la 3,65 infectări la mia de locuitori. Premierul Florin Cîţu anunţă că nu se vor închide magazinele atunci când se va ajunge la 4 la mie. Această decizie va fi luată doar după ce se va trece de pragul de 6.

"Azi la prânz facem o şedintă de Guvern pentru o Hotărâre de Guvern. Nu vom închide magazinele la 18:00 în localităţile cu peste 4 la mie, ci la 6 la mie. În zonele carantinate, cei cu certificat de vaccinare pot ieşi din casă, iar copiii până în 12 ani nu vor mai fi testaţi. În mall-uri, în food courturi, cei cu certificat de vaccinare pot intra şi ieşi liber", a declarat Florin Cîţu în cadrul unei dezbateri online organizată de DCNews.

Ce prevăd noile norme pentru localităţile cu incidenţă peste 3 la mie

Utilizarea documentului, care poate fi descăract de AICI, a fost aprobată vineri de Guvern. Astfel, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Florin Cîţu, lămuriri despre măsurile ce se vor lua dacă Bucureştiul trece de 4 la mie: "Închidem magazinele la ora 18:00 doar dacă vom fi la 6 mie"